Porilainen Tom Tuomi otti selvän voiton nyrkkeilyn SM-kisoissa ja taistelee Suomen mestaruudesta sunnuntaina: ”Paineet purkautuivat” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porilainen Tom Tuomi otti selvän voiton nyrkkeilyn SM-kisoissa ja taistelee Suomen mestaruudesta sunnuntaina: ”Paineet purkautuivat”

Kankaanpään Nyrkkeilijöitä edustava Tom Tuomi päihitti Helsingin Urheiluseuran Jesse Järveksen tuomariston yksimielisellä päätöksellä.

Tom Tuomi kuvattuna Porin raviradan nyrkkeilysalilla tällä viikolla.

11.12.2021 21:46

Nyrkkeilyn SM-kisojen kultaotteluissa nähdään Porin NMKY:n Juuso Enolan lisäksi Kankaanpään Nyrkkeilijöiden Tom Tuomi.

Lue lisää: Porin NMKY:n Juuso Enola, 19, onnistui SM-kehässä ja iski tiensä kultaotteluun: ”Me voimme yllättää”

Porilainen Tuomi onnistui mallikkaasti lauantaina ja nappasi voiton Helsingin Urheiluseuran Jesse Järveksestä pistein 5–0.

Jo ottelun alussa näki, että Tuomi oli reilusti nopeampi kuin Järves, joka oli ruumiinrakenteeltaan porilaista jämäkämpi. Tuomen ulottuvuus oli myös selkeästi Järvestä parempi.

”Tiesinkin sen, että hän on varmaankin minua hitaampi, joten laitoin heti ensimmäisessä erässä kovempaa tempoa päälle”, 92-kiloisissa nyrkkeilevä Tuomi kertoo.

Arvostelutuomareiden työ oli helppo. He näkivät, että Tuomi oli parempi jokaisessa erässä. Voittajasta ei ollut siis epäselvyyttä.

”Nyt fiilis on tosi hyvä. Paineet purkautuivat. Nyt on paljon rennompi olo lähteä seuraavaan otteluun”, ensimmäistä kertaa aikuisten SM-kisoissa kilpaileva porilainen kertoo.

Sunnuntaina Tuomi iskee SM-kullasta ja saa vastaansa Helsingin Tarmon Viljami Takkusen. 191-senttinen Takkunen on hieman pidempi mutta toisaalta vähän kokemattomampi kuin Tuomi.

Porilainen kertoo, ettei hän tunne Takkusta kovinkaan hyvin etukäteen. Otteluun hän sanoo lähtevänsä joka tapauksessa helpottuneena.

”On hienoa päästä finaaliin näyttämään, mihin pystyy”, hän kertoo.

Lauantain koitoksesta Tuomi selviytyi melko lailla ehjin nahoin. Henkisestä puolesta on huolehtinut entinen nyrkkeilijä Pekka Pajunen, jonka kanssa Tuomi juttelee ennen ja jälkeen otteluidensa.

”Hän on henkisesti sellainen mentori minulle ja tuo tosi paljon rauhallisuutta minun tekemiseeni”, Tuomi sanoo.

Porilaista valmentaa myös Veli Koota.

Kankaanpään Nyrkkeilijöiden Artem Staaf ei sen sijaan päässyt jatkoon lauantaina.

Vaikka 71-kiloisissa nyrkkeilevä Staaf otteli virkeästi ja oli etenkin alussa jopa yllättävänkin räväkkä, vastustaja oli tällä kertaa liian kova.

Helsingin Tarmon Sam Morovati voitti kamppailun pistein 5–0. Niinpä Staafin kaulaan pujotetaan SM-pronssimitali.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut