Kilpailu Hirvonen ja Herola ylsivät niukasti kärkikymmenikköön yhdistetyn yhteislähdössä – tuuli pakotti vaihtamaan mäen ja hiihto-osuuden järjestystä Viron Otepäässä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kilpailu Hirvonen ja Herola ylsivät niukasti kärkikymmenikköön yhdistetyn yhteislähdössä – tuuli pakotti vaihtamaan mäen ja hiihto-osuuden järjestystä Viron Otepäässä

Annamaija Oinas on ensimmäisenä suomalaisena mukana naisten maailmancupin kilpailussa yhdistetyssä.

11.12.2021 8:43

Helsinki/Otepää

Suomalaiset yhdistetyn hiihtäjät Eero Hirvonen ja Ilkka Herola pääsivät niukasti kärkikymmenikköön maailmancupin hiihto-osuudella Viron Otepäässä. Kympin hiihto järjestettiin poikkeuksellisesti yhteislähtönä, kun mäkiosuus piti siirtää tuulen takia iltapäivään.

Hirvonen oli hiihdossa yhdeksäs ja Herola kymmenes.

Yhteislähtö riisti yhdistetyn vauhdikkaimmilta hiihtäjiltä menestystoiveet, koska reitillä ei ollut mahdollisuutta irtiottoon. Herola yritti harventaa kärkiryhmää kaksi kilometriä ennen maalia, mutta kirikamppailuun lähti pääryhmässä toistakymmentä kilpailijaa. Hiihto-osuudella kärjen erot jäivät mitättömiksi.

Maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber ennätti maaliin ensimmäisenä yhteislähdöstä huolimatta. Hän jätti loppukirissä Saksan Vinzenz Geigerin 0,5 sekunnin erolla toiseksi ja joukkuetoverinsa Jörgen Graabakin 0,6 sekunnilla kolmanneksi.

Saksan Johannes Rydzek oli neljäs ja cupissa toisena oleva Itävallan Johannes Lamparter viides.

Hirvonen jäi hiihdossa 4,6 ja Herola 5,7 sekuntia kärjestä. Otto Niittykoski oli 31:s 55,9 sekunnin päässä Riiberistä. Arttu Mäkiaho jäi sijalle 45 yli kahden minuutin erolla kärkeen.

Yhdistetyn HS97-mäki on tarkoitus aloittaa kello 16 Suomen aikaa. Alkuperäisen aikataulun mukaan mäkiosuuden piti alkaa 10.30.

Liian kova tuuli esti yhdistetyn varakilpailun ja karsinnan perjantaina, joten kilpailuun otettiin kaikki osanottajat.

Viron Otepäässä kilpaillaan miesten maailmancupin viides ja kuudes kilpailu tänään ja huomenna. Ilkka Herola oli cupin pisteissä 16:ntena neljän kilpailun jälkeen ennen tätätä viikonloppua. Annamaija Oinas on ensimmäisenä suomalaisena mukana naisten maailmancupin kilpailussa.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan kello 12.42.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut