Vampulalla oli helppo ilta Töölön kisahallissa – Helsinki Volleyn nykytaso ei riitä liigakentille - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vampulalla oli helppo ilta Töölön kisahallissa – Helsinki Volleyn nykytaso ei riitä liigakentille

Huittislaisjoukkue sai pitkästä aikaa koko arsenaalinsa kokoonpanoon.

Kristiana Petrova kuritti Helsinki Volleyta 15 pisteellä.

9.12.2021 21:20

LP-Vampula haki torstai-iltana vakuuttavan 3–0 (25–18, 25–16, 25–14) -vierasvoiton nousijajoukkue Helsinki Volleysta ja nousi samalla liigataulukossa kahdeksanneksi, mutta tulokselle ei kannata antaa liikaa painoarvoa.

Juuri näin pitikin tehdä.

Sarjajumboksi juuttunut Helsinki Volley on hävinnyt toistaiseksi kaikki ottelunsa – ja pisteitä on luvassa jatkossakin korkeintaan Kuortaneen urheiluopiston joukkueelta.

Helsinki Volleyn valmennusvastuun kesken kauden ottanut Ismo Tuominen ei pysty heittämään ainakaan tällä hetkellä kentälle uskottavaa liigajoukkuetta.

Torstain perusteella ryhmä pelaa ykkössarjalentopalloa.

Helsinki Volley joutuu toimittamaan pallon vastapuolelle liian usein hihalyönnillä, sormilyönnillä tai heiveröisellä rullauksella.

Kaikki tietävät seurauksen – vastustajat kiittävät ja tinttaavat armottomasti pisteen.

Oli kuvaavaa, että Helsinki Volleyn tehokkain Johanna Oikari jäi seitsemään pisteeseen.

Vampula puhkoi kotijoukkueen torjuntaa Elvita Dolotovan passeista. Sentterikaksikko Samantha Rubal (9/+6)–Laura Laukkanen (8/+6) nautti silmin nähden. Laituri Kristiana Petrova latoi illan komeimmat lukemat 15/+9, vaikka joukkoon tuli muutama helppo hyökkäysvirhe.

Vampulan terveystilanne on parantunut tuntuvasti alkukauden vammakierteen jälkeen. Kun alun perin ykkösliberoksi kaavailtu Aino Ollonen palasi kokoonpanoon Helsingissä, sairastupa saatiin vihdoin tyhjäksi.

Slovenialaisluotsi Ziga Kos nautti tilanteesta silmin nähden. Kos antoi koko arsenaalilleen peliaikaa, kun siihen avautui tilaisuus.

Vampulan liigaurakka jatkuu sunnuntaina kotikentällä. Silloin edessä on kova haaste, kun Kuusamon Pallo-Karhut saapuu huittislaisjoukkueen vieraaksi.

Kreikkalaisen Sotiris Gkotsisin luotsaama Pallo-Karhut taistelee tiukasti runkosarjan kärkipaikoista LP Viestin ja LP Kangasalan kanssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut