Lewis Hamilton otti uskomattoman sekavan kilpailun jälkeen elintärkeän voiton – Bottakselta huima viime hetken ohitus - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lewis Hamilton otti uskomattoman sekavan kilpailun jälkeen elintärkeän voiton – Bottakselta huima viime hetken ohitus

Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin taistelu jatkuu kauden loppuun asti.

Lewis Hamilton otti voiton todella tapahtumarikkaan kisan jälkeen.

5.12.2021 21:52

Mercedeksen Lewis Hamilton otti todella tärkeän voiton F1-mestaruustaistelussa, kun hän ajoi värikkäiden vaiheiden jälkeen ykköseksi Saudi-Arabiassa sunnuntaina.

Toinen oli Red Bullin Max Verstappen ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta. Bottas ohitti vasta maalisuoralla Alpinen Esteban Oconin.

Hamiltonin voitto ja kisan nopein kierros tarkoittaa sitä, että Hamilton ja Verstappen lähtevät kauden viimeiseen osakilpailuun Abu Dhabissa tasatilanteesta.

Verstappenilla on enemmän voittoja tällä kaudella, joten jos molemmat keskeyttävät, on hän maailmanmestari.

Kauden toiseksi viimeisen osakilpailun sykähdyttävimmät hetket nähtiin lähtöruudukossa ja ensimmäisissä mutkissa. Ei kuitenkaan ensimmäisellä yrityksellä.

Paalupaikalta startannut Hamilton piti vaivattomasti ykköspaikkansa ja tallikaveri Bottas kakkossijansa. Verstappen ajoi kolmantena.

Avauskierrokset ajettiin kaikessa rauhassa, mutta kymmenennellä kierroksella alkoi tapahtua. Haasin Mick Schumacher ajoi ulos, ja turva-auto tuli radalle.

Mercedekset menivät vaihtamaan renkaat, Verstappen ei.

Muutaman turva-auton takana ajetun kierroksen jälkeen kisa päätettiin keskeyttää, ja Verstappen sai ilmaisen renkaanvaihdon.

Uusintalähdössä Hamilton ampaisi kakkosruudusta Verstappenin ohi, mutta hollantilainen oikaisi ensimmäisessä mutkassa uudestaan kärkeen. Myös Alpine-tallin Esteban Ocon ohitti samalla Hamiltonin.

Taaempana kuitenkin rytisi, kun Haasin Nikita Mazepin törmäsi Williamsin George Russelliin. Rata täyttyi autonpalasista, ja myös Red Bullin Sergio Perez joutui keskeyttämään.

Keskeyttämään jouduttiin myös kisa.

Verstappen pudotettiin oikaisunsa takia kolmosruutuun Oconin ja Hamiltonin taakse.

Kilpailun kolmannessa lähdössä oli sitten Verstappenin vuoro loistaa.

Hamilton näytti keskittyvän liikaa taisteluun Oconin kanssa, ja Verstappen syöksyi röyhkeästi ja rohkeasti avausmutkissa ohi molemmista.

Pitkään näytti, että Verstappen ajaa vaivattomasti voittoon, mutta sitten tapahtui taas. Hamilton yritti raivoisasti ohitusta, mutta Verstappen ajoi taas ensimmäisen mutkan suoraksi.

Red Bull ohjeisti Verstappenia päästämään Hamilton ohitse. Verstappen hidastikin suoralla todella paljon, mikä näytti yllättävän Hamiltonin. Britti ajoi jostain syystä ihan Verstappenin perässä ennen kuin lähti ohitukseen.

Ohitus ei onnistunut, vaan autot osuivat yhteen ja Hamiltonin etusiipi sai osumaa.

Verstappen päästi kuitenkin Hamiltonin uudestaan ohitseen, mutta ohitti tämän heti. Verstappenille määrättiin lisäksi viiden sekunnin aikarangaistus.

Rikkinäisestä etusiivestä huolimatta Hamilton pystyi kuitenkin ohittamaan Verstappenin ja ajamaan voittoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut