Suomen salibandymiehet sulattivat pakkopullaa puoli tuntia - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomen salibandymiehet sulattivat pakkopullaa puoli tuntia

Latvia oli MM-kisaisäntä Suomelle odotettua sitkeämpi vastustaja.

5.12.2021 17:10

Helsinki

Suomen miesten salibandymaajoukkue selvitti MM-kotikisojen alkusarjan päätösottelussa Latvian, mutta baltit eivät antautuneet helpolla Helsingin jäähallissa. Suomi voitti 7–2 ja varmisti A-lohkon ykköspaikan puhtaalla kolmen voiton viikonloppusuorituksella.

Vakioratkaisija Ville Lastikan lisäksi Suomen tahtipuikkoa heiluttivat Espoon Oilersia seuratasolla edustavat Kainulaisen veljekset Justus ja Rasmus, jotka toivat mukavasti vaihtelua Classic-väritteisen rungon ympärille kasatun maajoukkueen maalintekijäjoukkoon. Myös TPS:n Mikko Hautaniemi (0+2) kunnostautui.

Ennen sunnuntaita Suomi oli tehnyt 14 maalia, joista peräti 11 oli Tampereen Classicin pelaajien työtä. Latvian kustannuksella Suomen maalimäärä nousi 21:een, josta Classicin pelaajien osuus on 15.

Sitkeä kiusantekijä

Latvia kuuluu lajin kärkikymmenikön maihin, mutta takamatka suursuosikkeihin Ruotsiin ja Suomeen on erittäin pitkä niin huippupelaajien kuin harrastajienkin määrillä mitattuna.

Latvian kärkipelaajista kourallinen pelaa ja pärjää Suomen kahdella korkeimmalla sarjatasolla, mutta maajoukkueena heillä on kiusantekijän rooli.

Tämän Latvia hyödynsi sunnuntaina lähes maksimaalisesti ja järkytti Suomea samaan tapaan kuin perjantaina Ruotsia. Suomalaisvalmentaja Arto Riihimäen suojatit tekivät jälleen avausmaalin, kun Armans Savins yllätti Suomen maalilla turnausdebyyttinsä tehneen Joonas Kaltiaisen.

Kotikisaurakan aikana ensimmäistä kertaa tappiolle jäänyt Suomi tokeni takaiskusta, otti pelin haltuun ja sai erän lopussa helpottavat täysosumat, kun Rasmus Kainulainen tasoitti, ja Lastikka viimeisteli johtomaalin.

Tasoerä selväksi

Latvia tuli sähäkästi myös toiseen erään ja nousi tasoihin Edgars Purinsin täysosumalla. Nyt vapauttavaa maalia ei tarvinnut odottaa kauaa vaan Juha Kivilehto palautti sinivalkoiset johtoon.

Toisen 20-minuuttisen edetessä tasoero kävi selväksi. Justus Kainulainen kuritti kahdella täysosumalla ja ratkaisi pelin. Lastikka viimeisteli työtä erän loppuminuuteilla, joten hänellä ja Sami Johanssonilla oli varaa epäonnistua rangaistuslaukauksissa. Päätöserässä Johansson niittasi loppulukemat.

Suomi pelaa puolivälieränsä keskiviikkona, mutta vastustaja on vielä avoinna.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut