Tenniksen WTA-kiertue peruu kaikki Kiinan-turnauksensa: ”En ymmärrä, kuinka voin pyytää urheilijoitamme kilpailemaan siellä, kun Peng Shuai ei saa kommunikoida vapaasti” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tenniksen WTA-kiertue peruu kaikki Kiinan-turnauksensa: ”En ymmärrä, kuinka voin pyytää urheilijoitamme kilpailemaan siellä, kun Peng Shuai ei saa kommunikoida vapaasti”

WTA-kiertue boikotoi Kiinaa.

WTA:n puheenjohtaja Steve Simon arkistokuvassa viiden vuoden takaa.

1.12.2021 21:55

Washington

Tenniksen naisten ammattilaiskiertue WTA:n puheenjohtaja Steve Simon sanoi keskiviikkona, että WTA peruu kaikki Kiinassa pelattavaksi tarkoitetut turnauksensa.

Taustalla on huoli kiinalaispelaaja Peng Shuaista. Hän katosi marraskuun alussa sen jälkeen, kun hän oli syyttänyt Kiinan entistä varapääministeriä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

”Ilmoitan kaikkien WTA-turnauksien välittömästä perumisesta Kiinassa, mukaan lukien Hong Kong”, Simon sanoi.

”Hyvällä omalla tunnolla en ymmärrä, kuinka voin pyytää urheilijoitamme kilpailemaan siellä, kun Peng Shuai ei saa kommunikoida vapaasti ja häntä on ilmeisesti painostettu kiistämään väitteensä seksuaaliseen tekoon.”

Simon kertoi myös olevansa huolissaan muista pelaajista ja turnaushenkilökunnasta ensi vuonna Kiinassa pelattaviksi aiotuissa turnauksissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut