Vampulalle jäi statistin rooli Viestin juhlaillassa – Kososen pitkä syöttöputki lamaannutti vieraat lopullisesti - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vampulalle jäi statistin rooli Viestin juhlaillassa – Kososen pitkä syöttöputki lamaannutti vieraat lopullisesti

Salolaisjoukkue nappasi kolme liigapistettä, Suomen cupin lopputurnauspaikan ja samalla 500. pääsarjavoittonsa.

Kristiana Petrova oli Vampulan tehokkain yhdeksällä pisteellä.

1.12.2021 22:00

LP-Vampula sai oman etsikkoaikansa keskiviikkoillan kamppailussa LP Viestiä vastaan, mutta huittislaisvieras hukkasi komean johtonsa (16–12) toisessa erässä yhden syöttövuoron aikana.

Salolaisjoukkueen laituri Jessica Kosonen täräytti peräti kymmenen pisteen syöttöputken, käänsi toisen erän ja johdatti samalla Viestin 3–0 (25–11, 25–18, 25–17) -voittoon.

Tulos oli odotettu, mutta Vampulalta oli lupa odottaa parempaa sunnuntain vahvan esityksen jälkeen.

Viesti on luonnostaan tavallista terävämpi, koska voitosta taisteltiin tuplapanoksin. Kolmen liigapisteen ohella jaossa oli paikka Suomen cupin lopputurnaukseen. Se isketään tammikuun lopussa Tampereella.

Lisäksi Viesti saavutti 500 pääsarjavoiton rajapyykin.

Vampulan parhaat pelihalut katosivat jo avauserässä, kun Viesti takoi heti 10–1-johdon ja näytti kentällä kuka on kuka.

Vampula jäi eniten jälkeen syöttö- ja vastaanottopelissä. Viesti vei ässät tyrmäävästi 12–1 ja pudotti vieraiden vastaanoton karusti 27 prosenttiin. Hienoja otteluita pelannut Mia-Maria Jokinen joutui nyt liian lujille.

Ei ihme, että Vampulan aloittaneista laitapelaajista vain Cassidy Baird pääsi plussalle – ja hänkin juuri ja juuri. Yhdeksän pistettä tehtaillut Kristiana Petrova ja Julia Seikkula hyytyivät miinuksille.

Vain sentterikaksikko Samantha Rubal-Laura Laukkanen selviytyi kohtuullisesti omasta osuudestaan.

Polvivammastaan toipunut Marika Välimäki kävi kentällä kaikkien erien lopussa. Samalla nähtiin, että jalka kesti pelaamisen.

Viesti vyöryi Vampulan yli laajalla rintamalla. Kososen syötöt tuli jo mainittua. Hakkuri Iina Andrikopoulou kuritti entistä seuraansa armottomasti (11/+10). Anna Czakan tuli terävästi keskeltä ja myös Elena Becheva toi vahvan panoksensa hyökkäyspeliin.

Vampula kohtaa seuraavaksi sarjanousija Helsinki Volleyn. Peli on ohjelmassa ensi viikon torstaina.

Liigajumbo ei ole pystynyt ottamaan vielä pistettäkään. Keskiviikkona Helsinki Volley taipui kotikentällään LP Kangasalan vahvalle ryhmälle 0–3.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut