Porin Erotuomarikerho palkitsi Jasmin Ylikrakan lupaavana juniorina – Kansallisessa liigassa debytoinut Ksenia Koulik sai myös palkinnon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porin Erotuomarikerho palkitsi Jasmin Ylikrakan lupaavana juniorina – Kansallisessa liigassa debytoinut Ksenia Koulik sai myös palkinnon

Porilaispalloilijan kehitys on ollut nopeaa.

Jasmin Ylikraka (oik.) on ollut naisten Futsal-liigan tehokkain pelaaja tällä kaudella.

30.11.2021 10:21

Porilaisen Jasmin Ylikrakan, 19, vuosi on ollut ikimuistoinen, sillä siihen on mahtunut muun muassa naisten Futsal-liigan Suomen mestaruus ja kotimaan edustaminen futsalin EM-karsinnoissa.

Kuluva kausi on niin ikään lähtenyt käyntiin erinomaisesti. Ylikraka johtaa naisten Futsal-liigan pistepörssiä Musan Salaman paidassa. Hän on kerännyt kahdeksassa ottelussa kahdeksan maalia ja kymmenen syöttöpistettä.

Nyt Ylikraka on saanut vielä yhden muiston tästä vuodesta, sillä Porin Erotuomarikerho nimesi hänet vuoden lupaavaksi junioriksi.

Futsalin lisäksi Ylikraka pelaa jalkapalloa Rauman Pallo-Iiroissa naisten Ykkösessä.

Porin Erotuomarikerhon herrasmiespelaajan palkinnon sai Porin Palloilijoiden Joonatan Pälkäs. Futsaltuomaripalkinnon voitti Ville Tiljander, lupaavan erotuomarin palkinnon Ksenia Koulik, parhaimman avustavan palkinnon Antti Kemppinen ja erotuomaripalkinnon jälleen kerran Petri Viljanen.

Koulik teki tänä syksynä debyyttinsä Kansallisessa liigassa eli Suomen naisten jalkapallon pääsarjassa, jossa tuomaroi Jyväskylän Pallokerhon ja HPS:n välisen ottelun.

”Seitsemän vuoden sinnikäs työ on palkittu, sillä sain yllättäen perjantaina syntymäpäivänäni soiton liitolta, että minulle tarjotaan saman viikon lauantaina Kansallisen liigan vihellys”, Koulik kertoi Porin Erotuomarikerhon verkkosivuilla syyskuussa.

”Totta kai suostuin, vaikka takana oli raskas viiden päivän kertausharjoitus Kajaanissa.”

Koulikin tavoitteena on tuomaroida ulkomailla, kuten meritoitunut porilaiserotuomari Petri Viljanen tekeekin.

Marraskuussa Viljanen tuomaroi Konferenssiliigan ottelun Ukrainassa. Siinä kohtasivat isäntäjoukkue FK Zorja Luhansk ja bulgarialainen TsSKA Sofia.

Noin viikkoa myöhemmin Viljanen tuomaroi Bulgarian ja Moldovan välisen U21-maaottelun Bulgariassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut