Porin Puntti-Karhujen nuorille mitaleita Pohjoismaiden mestaruuskisoista - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porin Puntti-Karhujen nuorille mitaleita Pohjoismaiden mestaruuskisoista

Poriin tuli kaksi kultamitalia ja yksi pronssi.

Joona Viitasaari (vasemmalla) ja Eetu Hautaniemi Olivia Kononen, valmentaja Rauli Hautaniemi ja Inka Tiainen.

29.11.2021 20:15

Norjan Stavernissa nostettiin lauantaina alle 17-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuksista. Porin Puntti-Karhuista edustustehtävissä oli neljä nuorta urheilijaa, joista jokainen sijoittui neljän parhaan joukkoon.

Joona Viitasaari kahmaisi kultaa 61-kilon sarjassa. Hän ratkaisi voiton itselleen vasta sarjan viimeisellä työnnöllä. Viitasaaren tulos oli 83 kiloa tempauksesta ja 105 kiloa työnnöstä. Molemmat olivat hänen henkilökohtaisia ennätyksiään.

Eetu Hautaniemi järjesti muille näytöksen osaamisestaan. Muut nostajat jäivät 67-kilon sarjassa kauas taakse, kun Hautaniemi paranteli tempauksessa pohjoismaiden ennätystä 101 kilon lukemiin ja päälle tullut 120 kilon työntö sinetöi samaan rykelmään yhteistuloksen uuden pohjoismaiden ennätyksen.

Inka Tiainen ja Olivia Kononen nostivat kisoissa samassa 59-kilon sarjassa, jonka lopputuloksista Tiainen löytyi sijalta kolme ja Kononen oli neljäs. Tiaisen pronssitulos koostui 70 kilon tempauksesta ja 80 kilon työnnöstä, kun Kononen summasi 64 kiloa tempauksesta ja 82 kiloa työnnöstä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut