Ensimmäinen vierasvoitto lämmitti Ziga Kosin sydäntä – Vampula kypsytti Woman Volleyn kolmessa erässä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ensimmäinen vierasvoitto lämmitti Ziga Kosin sydäntä – Vampula kypsytti Woman Volleyn kolmessa erässä

Huittislaisjoukkue nousi jokaisen erän voittoon pitkältä takamatkalta.

Julia Seikkulan hyökkäyspeli kulki mainiosti Rovaniemellä.

28.11.2021 20:29

LP-Vampulan liigajoukkue venyi kauden ensimmäiseen vierasvoittoonsa pitkän matkan jälkeen.

Huittislaisjoukkue kypsytti Woman Volleyn Rovaniemellä komein lukemin 3–0 (25–23, 25–19, 25–20).

”Olen iloinen jokaisesta voitosta, mutta tämä lämmittää sydäntä vielä tavallista enemmän vieraskentän takia. Huolellinen keskittyminen näkyi pelissä alusta lähtien. Olimme valmiina taistelemaan jokaisesta pallosta myös niinä hetkinä, kun olimme tappiolla”, Vampulan slovenialaisvalmentaja Ziga Kos kiitteli.

Venymiskykyä tarvittiin toden teolla, sillä Vampula joutui takaa-ajan rooliin kaikissa erissä.

WoVo johti ensimmäistä erää jo viidellä, toista neljällä ja kolmatta kuudella pisteellä.

Silti Vampulan leiriin ei syntynyt minkäänlaista antautumismielialaa. Huittislaisvieras rutisti erät tyynesti edukseen ja sai varmasti itseluottamusruiskeen tuleviin kamppailuihin.

”Meillä on tässä selkeä kehittämiskohde. Pitää päästä nopeammin peliin kiinni. Vaikka alut olivat nyt hitaita, luotimme omaan systeemiimme koko ajan. Ei tullut minkäänlaista paniikkia”, Kos summasi.

Vampula riisui WoVon aseista tehokkailla syötöillä. Kun pallot jäivät irti, huittislaisvieras pystyi tylsyttämään kotijoukkueen lyöntipelin mainiolla torjunta- ja puolustustyöskentelyllä.

Sunnuntaihin mennessä Vampula oli napsinut jokaisen pisteensä Huittisissa.

”Tottakai kotiyleisö antaa meille lisää energiaa, mutta heikko vierassaldo selittyy ennen kaikkea jatkuvilla kokoonpanomuutoksilla. Meidän on pitänyt muuttaa avausseitsikkoa jokaiseen peliin vastoinkäymisten takia”, Kos muistutti.

Runkopelaajista puuttuvat enää Aino Ollonen ja Marika Välimäki.

”Katsotaan tulevalla viikolla, joko he pystyvät aloittamaan täysipainoisen harjoittelun.”

Vaihtopenkiltä tulleiden pelaajien panos ilahduttaa Kosia suuresti.

”Siinä on ollut meidän voimamme.”

Tämä nähtiin myös Rovaniemellä, kun hakkuri Julia Seikkula ja libero Mia-Maria Jokinen pelasivat hienon ottelun.

Seikkula hyökkäsi viisaasti yksitoista pistettä. Jokinen kesti WoVon syöttöpommituksen ja poimi peliin lukuisia kovia lyöntejä.

Tarkasti ottaen Jokinen ei ole hypännyt kentälle edes penkiltä, vaan hän liittyi vahvuuteen Raision Urheilijoiden ykkössarjajoukkueesta ja on esiintynyt taustaan nähden hämmästyttävästi.

”Hän on mennyt eteenpäin treeni treeniltä.”

Bulgarialaislaituri Kristiana Petrova (18/+10) palkittiin ansaitusti Vampulan parhaana. Ilta sisälsi peräti viisi ässäsyöttöä.

Vampulaa odottaa keskiviikkona kova haaste, kun joukkue matkustaa hallitsevan mestarin LP Viestin vieraaksi. Liigapisteiden ohella taistellaan Suomen cupin lopputurnauspaikasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut