Johaug sai varmuutta kunnostaan Rukan pakkasladulla, Pärmäkoski jäi vain 0,4 sekuntia palkintosijasta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Johaug sai varmuutta kunnostaan Rukan pakkasladulla, Pärmäkoski jäi vain 0,4 sekuntia palkintosijasta

13 kilpailijaa jäi kisasta pois.

Krista Pärmäkoski hiihti neljänneksi sunnuntain kilpailussa.

28.11.2021 15:45

Kuusamo

Norjalaistähti Therese Johaug on palannut voittajaksi maastohiihdon maailmancupissa, sillä hän nousi kakkossijalta voittoon Rukan takaa-ajokilpailussa. Johaug ohitti eilisen voittajan Ruotsin Frida Karlssonin noin kuuden kilometrin kohdalla ja tuli maaliin 7,8 sekuntia ennen Karlssonia.

”Olen todella iloinen, että lähdin tänään ladulle”, Johaug sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa maalialueella.

Kilpailuun valmistautuminen muuttui kimurantiksi, koska aamupäivälle aiottu kilpailu oli ensin vaarassa pakkasen takia, mutta sentään hiihdettiin iltapäivällä. Johaug arveli, että kisa kuitenkin varmisti kunnon kovuuden. Eilinen kakkossija oli aiheuttanut pientä epävarmuutta.

Krista Pärmäkoski hiihti valtaosan matkaa kärkikaksikon takana viiden naisen ryhmässä. Lopussa porukan vahvin oli Norjan Heidi Weng, joka hiihti kolmanneksi.

”Asumme täällä Heidin kanssa samassa asunnossa, joten hienoa, että hänkin ylsi palkintosijalle”, Johaug sanoi.

Eilisestä sijalla parantanut Pärmäkoski oli kisan neljäs, kun maalikameran kuvan tarkastaminen varmisti hänen sijoituksensa. Tiukassa loppuvenytyksessä taakse jäi Yhdysvaltain Rosie Brennan.

Parin viikon kuluttua 31 vuotta täyttävälle Pärmäkoskelle Kuusamon hiihdot olivat lupaava kauden avaus. Viime kaudella hän hiihti cupissa parhaimmillaan viidenneksi henkilökohtaisilla matkoilla. Tänään palkintosija jäi vain 0,4 sekunnin päähän.

Sunnuntaina Kerttu Niskanen tuli pakkaskisasta maaliin yhdeksäntenä. Muut suomalaiset eivät yltäneet maailmancupin pisteille, sillä Eveliina Piippo oli 33:s ja Anni Alakoski 36:s. Anne Kyllönen keskeytti.

Kilpailusta jäi pois 13 hiihtäjää, muun muassa Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu ja Vilma Nissinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut