Miehet säntäsivät ladulle aikataulun mukaan – Iivo Niskanen ja norjalaiset jäivät pois Rukan päätöskilpailusta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Miehet säntäsivät ladulle aikataulun mukaan – Iivo Niskanen ja norjalaiset jäivät pois Rukan päätöskilpailusta

Pakkanen saattaa puraista naisten kilpailun pois päiväohjelmasta.

Naisten hiihdon takaa-ajokisaa on siirretty kovan pakkasen takia.

28.11.2021 11:08

Kuusamo

Maastohiihdon maailmancupin miesten 15 kilometrin kilpailu käynnistyi Rukalla suunnitelmien mukaan kello 13.30. Puoli tuntia ennen starttia kokoontunut jury teki päätöksen kilpailun hiihtämisestä, koska pakkanen on sääntöjen sallimissa rajoissa.

Uutistoimisto NTB kertoi pian päätöksen jälkeen, että Norjan mieshiihtäjät jäävät pois kilpailusta. Suomen Hiihtoliitto vahvisti kymmenisen minuuttia ennen starttia, ettei Iivo Niskanen kilpaile tänään. Hän voitti eilen 15 kilometrin perinteisen kilpailun ja olisi lähtenyt vapaan takaa-ajokisaan kärkimiehenä.

Naisten 10 kilometrin kilpailun piti alkaa kello 11.20, mutta se lykättiin aluksi puoleen päivään ja sitten alkavaksi 14.45. Jury tekee päätöksen naisten kilpailusta 13.45, koska pakkanen saattaa koventua iltapäivän aikana. Rukalla on pakkasta parikymmentä astetta.

Krista Pärmäkoski oli eilisessä naisten 10 kilometrin perinteisen kilpailussa viides ja Kerttu Niskanen seitsemäs, joten suomalaislähtökohdat olisivat herkulliset.

Uutista on päivitetty.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut