Ristomatti Hakolan kylkiluu murtui Rukalla – Olympialaisten viestimitalihaaveet haihtumassa jo nyt? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ristomatti Hakolan kylkiluu murtui Rukalla – Olympialaisten viestimitalihaaveet haihtumassa jo nyt?

Useat Suomen mieshiihtäjät kuvailivat vaikeaksi alamäkeä, jossa Hakola kaatui.

Ristomatti Hakolan epäonni jatkui.

27.11.2021 15:14

Kuusamo

Suomen mieshiihdon kärkijoukkoon kuuluva Jämin Jänteen Ristomatti Hakola kaatui pahasti lauantaina Rukalla käydyssä 15 kilometrin kilpailussa.

Hakola sai kolhuja muun muassa kasvoihinsa ja kylkeensä. Hiihtoliiton mukaan hän käveli tapahtumapaikalta Suomen huoltorekalle, mutta sieltä hänet kuljetettiin tutkittavaksi Kuusamoon.

Ylen tietojen mukaan Hakolan kylkiluu on murtunut. STT ei ole tavoittanut Hakolaa tai päävalmentaja Teemu Pasasta kommentoimaan vammojen vakavuutta. Pasanen kertoi miesten kilpailun jälkeen Hakolan menevän lääkäriin.

Useat Suomen mieshiihtäjät kuvailivat kyseistä alamäkeä vaikeaksi. Voittaja Iivo Niskanen sanoi mäen olleen jäinen. Perttu Hyvärisen mukaan mäkeen lähdettäessä homma siirtyy "herran haltuun".

Hakolan kauteen valmistautuminen oli rikkonainen, mutta kankaanpääläinen väläytti kuntoaan viikko sitten Taivalkosken Suomen cupissa ja perjantaina maailmancupin sprinttikarsinnassa. Kolari puolivälierässä pilasi sprintin, mutta lauantaina kävi pahemmin.

Paha loukkaantuminen voi pilata Suomen miesten haaveet 4x10 kilometrin viestin olympiamitalista. Viime talvena Hakola, Hyvärinen, Niskanen ja Joni Mäki väläyttivät maailmancupin kakkossijalla Salpausselän 4x7,5 kilometrin viestissä ja lähtivät suurin odotuksin myös MM-viestiin. Siinä kvartetti sijoittui kuudenneksi.

Hakola ja Mäki saavuttivat Obersdorfissa pariviestin MM-hopeaa. Ennen tämän kauden alkua viestimiehet eivät ole peitelleet mitalitavoitetta Pekingin olympialaisissa, jotka järjestetään helmikuussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut