MuSan futsaljoukkueesta tuttu Elli Helander jatkaa Raumalla – Jasmin Ylikraka pitää välivuoden Pallo-Iiroista armeijan takia - Urheilu - Satakunnan Kansa

MuSan futsaljoukkueesta tuttu Elli Helander jatkaa Raumalla – Jasmin Ylikraka pitää välivuoden Pallo-Iiroista armeijan takia

Porilaispelaaja Helander on pelannut Rauman Pallo-Iiroissa vuodesta 2017 saakka.

Elli Helander kuvattuna Pallo-Iirojen paidassa heinäkuussa 2020.

26.11.2021 16:59

Futsalin Suomen mestari Elli Helander jatkaa jalkapallouraansa Pallo-Iiroissa myös ensi vuonna, raumalaisseura tiedottaa.

Porilaisen viime kausi meni kokonaan sivu suun, sillä hän ei pelannut Pallo-Iiroissa minuuttiakaan. Syynä siihen oli polvileikkaus, jonka kuntoutus jatkuu yhä.

”Hänen edellisestä pelistään (jalkapallossa) on jo aikaa. Se tapahtui kaudella 2020 syyskuussa Joensuussa. Tavoitteena on, että kun sarja aikanaan alkaa, ollaan pikkuhiljaa pelikunnossa”, Pallo-Iirot tiedottaa kotisivuillaan.

Pallo-Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula sanoo tiedotteessa, että Helander tuo paljon voimaa puolustuspään kaksinkamppailuihin maassa ja ilmassa.

Helanderin lisäksi Pallo-Iirot on solminut sopimukset Jenna Dahlbergin, Wilma Aholan, Maija Kartan, Hertta Pietilän, Anni Hakasalon, Jessica Pakarisen, Kaisa Saarenpään ja Minttu Ylikrakan kanssa.

Porilainen Ylikraka, 19, on pelannut vuodesta 2019 asti Helsinki Football Academyssä ja ollut myös maajoukkuenuorten leireillä.

”Paikasta maajoukkueessa saa olla ylpeä”, Ylikraka sanoi Satakunnan Kansan huhtikuisessa haastattelussa, jossa myös vihjasi, että paluu Poriin on alkanut kuulostaa kiinnostavalta ajatukselta.

Jalkapallossa se tarkoittaa Raumaa, sillä Pallo-Iirot pelaa Ykköstä, kun taas Musan Salama Kakkosta. Iiroissa Ylikraka on pelannut aikaisemminkin.

”Iso palanen ensi kauden joukkueessa”, päävalmentaja Koivula sanoo.

Sen sijaan Minttu Ylikrakan kaksoissiskoa Jasmin Ylikrakaa ei näillä näkymin nähdä Pallo-Iiroissa ensi kesänä.

Jasmin, joka johtaa naisten Futsal-liigan pistepörssiä Musan Salaman pelaajana tällä hetkellä, aloittaa tammikuussa asepalveluksen Niinisalossa.

”Hänen pelaamisensa vaikeutuisi huomattavasti (asepalveluksen takia). Näin ollen hänen kanssaan on sovittu pidettäväksi ainakin välivuosi Iirojen toiminnasta”, Pallo-Iirot kertoo verkkosivuillaan.

Pallo-Iirot sijoittui tänä vuonna viidenneksi naisten Ykkösessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut