Helmarit haastoi Ruotsin MM-karsinnoissa, tuloksena silti tiukka tappio – Linda Sällström iskenyt nyt 50 maalia maajoukkueessa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Helmarit haastoi Ruotsin MM-karsinnoissa, tuloksena silti tiukka tappio – Linda Sällström iskenyt nyt 50 maalia maajoukkueessa

Ruotsi teki voittomaalin vasta 80. peliminuutilla.

Linda Sällströmin hieno tasoitusmaali jäi lopulta laihaksi lohduksi.

25.11. 21:29

STT, Göteborg

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue hävisi katkerasti MM-karsintaottelun Ruotsille 1–2. Göteborgissa pelatussa ottelussa Ruotsin Lina Hurtig viimeisteli 79. minuutilla ottelun voittomaalin.

Ruotsi siirtyi ottelussa 1–0-johtoon 10. minuutilla.

Elli Pikkujämsä oli noussut ylös hyökkäykseen ja hävisi kaksinkamppailun Ruotsin Sofia Jakobssonille, joka käynnisti nopeasti vastahyökkäyksen. Jakobsson syötti pallon Lina Hurtigille, joka pääsi etenemään Natalia Kuikan estelyistä huolimatta ja keskitti. Pallo meni epäonnekkaasti Emmi Alasen jalan kautta Fridolina Rolfölle, joka viimeisteli taidokkaasti 1–0-maalin.

Suomen 1–1-tasoitusmaali syntyi 29. minuutilla.

Suomella oli lyhyt painostusjakso, jota Ruotsi alkoi purkaa. Emmi Alanen riisti pallon keskialueella, syötti alas Natalia Kuikalle, joka jatkoi pallon Ria Ölingille. Vaasalainen syötti pallon linjaan Linda Sällströmille, joka jysäytti uransa 50. maaottelumaalin.

Avauspuoliajan loppu eteni varsin tasaisissa merkeissä.

Suomi jaksoi mukana 60 minuuttia

Suomen pelaajille alkoi iskeä väsymys noin 60. minuutin kohdalla, ja 70. minuutilla Suomi muutti ryhmitystään.

Tuolloin Sanni Franssi siirtyi kärjestä laitaan ja Ria Öling keskelle. Se ei juuri Suomen asemaa ottelussa muuttanut, ja 78. minuutilla Ruotsi sai huippupaikan. Maalivahti Tinja-Riikka Korpelan maalipotku oli heikko, ja Mimmi Larsson pääsi karkuun. Näytti siltä, että Korpela kaatoi Larssonin, mutta tv-kuvan perusteella ottelun sveitsiläiserotuomari Esther Staubli näki oikein. Larsson filmasi ja sai varoituksen, Suomi vapaapotkun.

Minuuttia myöhemmin syntyi ottelun ratkaisu. Filippa Angeldal keskitti pallon takatolpalle, josta Lina Hurtig ohjasi Ruotsin 2–1-voittomaalin.

Suomi yritti siinä vaiheessa vielä muuttaa omaa peliään ja vaihtoi nopeasti kentälle Julia Tunturin sekä Kaisa Collinin. Se ei auttanut, ja Ruotsi voitti ottelun 2–1.

Suomella pari yllätystä avauksessa

Jo ennen ottelua koettiin yllätys, kun Suomen luottopuolustaja Tuija Hyyrynen jäi sivuun avauskokoonpanosta. Tiettävästi Hyyrysellä on vamma, joka esti pelaamisen.

Hyyrysen sijaan avauksessa oli Pikkujämsä, joka oli pelannut laitapakkina aiemmin Suomessa FC Hongassa ennen siirtymistään Ruotsiin KIF Örebrohon ja joitakin otteluja myös Ruotsissa.

Pienenä yllätyksenä saattoi olla myös Essi Sainion pelaaminen avauskokoonpanossa. Sainiolle paikka avauksessa aukeni, kun Adelina Engman ei pystynyt pelaamaan venähdyksen vuoksi.

Ruotsin tähtipelaajista Kosovare Asllani ja Anna Anvegård eivät olleet lainkaan joukkueessa. Lisäksi Caroline Seger ja Stina Blackstenius aloittivat vaihdossa. Seger tuli kentälle reiluksi vartiksi lopussa.

Euran Pallon kasvatti Jutta Rantala oli Suomen kokoonpanossa muttei päässyt kentälle.

Uutinen päivitetty 25.11. kello 22.04.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut