Nurmisähly vaihtuu vihdoin MM-kisoihin – ”Kisajoukkue on rennompi ja keskittyneempi” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nurmisähly vaihtuu vihdoin MM-kisoihin – ”Kisajoukkue on rennompi ja keskittyneempi”

Suomen naisten maajoukkue haki valoa ja virettä Teneriffalta.

Lasse Kurrosen valmentama Suomi haastaa seitsemän peräkkäistä MM-kultaa voittaneen Ruotsin Uppsalassa.

25.11. 12:38

Helsinki

Suomen naisten salibandymaajoukkue puhkuu näyttöhaluja ennen MM-kilpailuja. Teneriffalla vietetty viimeistelyleiri sujui päävalmentaja Lasse Kurrosen mukaan hyvin.

"Kaikki on kunnossa ja pelaajat terveinä. Olemme yrittäneet valmistautua niin hyvin kuin osaamme. Parin viikon sisällä selviää, miten onnistuimme”, hän vastasi STT:n puhelinhaastatteluun keskiviikkona iltapäivällä ja odotteli joukkueen kokoontumista ja linja-autoa, joka vie laivalle kohti Ruotsia.

Kisat pelataan seitsemän peräkkäistä maailmanmestaruutta voittaneen ennakkosuosikin maaperällä Uppsalassa. Suomi kohtaa alkusarjassa myös Saksan ja Slovakian.

"Tiukkoja pelejä on tulossa. Ruotsin lisäksi Sveitsi ja Tshekki ovat pahoja vastustajia. Miksei myös Slovakia, joka piti meitä tiukilla puolivälierässä kaksi vuotta sitten”, Kurronen muistutti.

Sveitsin-kisoissa Suomi hävisi välierän Ruotsille ja saavutti pronssia. Mitalin kirkastamisen lisäksi tavoitteena on parantaminen lokakuussa Lempäälässä pelatusta turnauksesta, missä Suomi hävisi Ruotsille ja Sveitsille, mutta voitti Tshekin.

Rennompi ja keskittyneempi

Päävalmentajan mukaan lokakuussa pelaajista aisti stressiä ja jännitystä, kun kisapaikat eivät olleet varmat. Leirillä joukkue oli selvillä ja katse tiukasti MM-urakassa.

”Keskinäinen kilpailu oli poissa, kun joukkue oli valittu ja olimme valmistautumassa yhteiseen tavoitteeseen. Kisajoukkue on rennompi ja keskittyneempi.”

Leiri toi vaihtelua kotimaan pimeyteen. Valon lisäksi suuri merkitys oli myös sillä, ettei salibandyä pelattu. Ohjelmaan kuului fysiikkaharjoituksia, vapaa-aikaa ja joukkueen strategiaan, päävastustajiin sekä taktiikkaan keskittymistä.

"Oli meillä pihapelimailat mukana ja pelasimme nurmisählyä, mutta lajia emme enää harjoitelleet.”

Lauantaista alkaen lajitaitojen pitäisi olla hallussa, kun Ruotsi, Suomi, Sveitsi ja Tshekki aloittavat matkan mitalipeleihin.

"Ilman suuria yllätyksiä tämä kärkinelikko pelaa viimeisenä viikonloppuna. Ruotsiin, Sveitsiin ja Tshekkiin olemme laittaneet suurimman fokuksen myös valmistautumisessa.”

Suomen joukkue

Suomen joukkue salibandyn naisten MM-kilpailuihin Ruotsin Uppsalaan 27. marraskuuta–5. joulukuuta:

  • Maalivahdit: Krista Nieminen, seura UH BEO, Sveitsi (31 maaottelua, tehot 0+0=0), Tiltu Siltanen, Malmö FBC, Ruotsi (46, 0+0=0).

  • Puolustajat: Silja Eskelinen, Malmö FBC, Ruotsi (43, 7+6=13), My Kippilä, Team Thorengruppen, Ruotsi (68, 20+68=88), Elli Kylmäluoma, Koovee (5, 1+0=1), Inka Lampinen, PSS (24, 2+2=4), Laura Manninen, Pixbo Wallenstam, Ruotsi (84, 14+24=38), Iida Mettälä, Malmö FBC, Ruotsi (5, 0+0=0), Daniela Westerlund, EräViikingit (22, 3+8=11).

  • Hyökkääjät: Johanna Homi, Classic (20, 4+2=6), Meri-Helmi Höynälä, TPS (15, 1+2=3), Oona Kauppi, Team Thorengruppen, Ruotsi (41, 57+29=86), Veera Kauppi, Team Thorengruppen, Ruotsi (59, 86+54=140), Sofia Leino, TPS (27, 13+8=21), Hanna Niemelä, UH BEO, Sveitsi (13, 4+4=8), Sanni Nieminen, Classic (58, 19+12=31), Sara Piispa, UH BEO, Sveitsi (29, 16+11=27), Laura Rantanen, TPS (25, 6+3=9), Jenna Saario, TPS (47, 22+21=43), Ella Sundström, PSS (19, 8+6=14).

  • MM-kisojen ensikertalaisia ovat puolustajat Elli Kylmäluoma, Iida Mettälä ja Daniela Westerlund sekä hyökkääjät Hanna Niemelä ja Laura Rantanen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut