Ogier kaasutteli tyylikkäästi kahdeksanteen maailmanmestaruuteen – ”Voitimmeko kilpailun vai emme?” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ogier kaasutteli tyylikkäästi kahdeksanteen maailmanmestaruuteen – ”Voitimmeko kilpailun vai emme?”

Sebastien Ogier nousi yhden MM-tittelin päähän Sebastien Loebista. Toyota voitti myös valmistajien maailmanmestaruuden.

Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia juhlivat jälleen maailmanmestaruutta. Kartanlukija Ingrassia päätti samalla uransa. ”Tämä kaveri tässä on myös todellinen legenda”, Ogier kehui.

21.11. 15:36

Monza, Helsinki

Toyotan ranskalaiskuljettaja Sebastien Ogier voitti Monzan MM-rallin ja varmisti kahdeksannen maailmanmestaruutensa.

Hän kukisti päätöskilpailussa toiseksi tulleen tallitoverinsa Elfyn Evansin 7,3 sekunnilla eikä antanut ylivoimaisen sarjajohdon valua hukkaan viimeisessä kilpailussa.

"Voitimmeko kilpailun vai emme? Kaikkien tunteiden velloessa en kuullut, mitä Kaj (Lindström) sanoi tiimiradiossa. En tiedä mitä sanoa. Tämä on hämmästyttävää”, Ogier tuumi maalihaastattelussa ja mainitsi Toyotan rallitallin johtoportaaseen kuuluvan suomalaisen.

Ogier on vetäytymässä ralliteiltä ainakin täyden MM-ohjelman osalta. Kartanlukija Julien Ingrassia lopettaa jo nyt.

"Tämä kaveri tässä on myös todellinen legenda”, Ogier kehui luottomiestään.

Ranskalaiskaksikko voitti mestaruuden Toyotalla myös viime vuonna. Tuolloinkin Evans oli pahin uhkaaja, mutta menetti mestaruusmahdollisuuden ulosajon myötä viimeisessä kilpailussa. Sunnuntaina Evans hävisi voittotaistelun parin ajovirheen seurauksena, mutta mestaruuteen yltäminen olisi vaatinut Ogierilta täydellistä epäonnistumista.

Ogier kahmi aiemmat mestaruutensa Volkswagenilla ja Fordilla 2013–2018. Kahdeksalla mestaruudellaan hän on yhden perässä maanmiestään Sebastien Loebia, joka hallitsi ralliteitä Citroenillaan 2004–2012.

"Erityismaininta Kallelle"

Ogierin ja Evansin perässä päätöskilpailun palkintokorokkeelle tunki myös Hyundain Dani Sordo, jonka tallitoveri Thierry Neuville oli MM-sarjan kolmas.

"On ollut melko hyvä vuosi, mutta tunnen itseni pikkuisen pettyneeksi juuri nyt”, Evans myönsi.

MM-nelonen Kalle Rovanperä ajoi yhdeksänneksi ja varmisteli Toyotalle pisteitä valmistajien MM-titteliin. Hyundain keikkakuljettaja Teemu Suninen oli kilpailun kuudes.

Evans kiitteli Toyotan henkilökuntaa ja erityisesti tallitoveri Rovanperää, joka piti kiinni tukimiehen roolistaan päätöskilpailussa.

"Erityismaininta Kallelle. Hän uhrasi viikonloppunsa, että minä ja "Seb" voimme painella menemään tänä viikonloppuna.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut