Ristomatti Hakola päihitti MM-hopeaparinsa selvällä erolla – ”Ekat kierrokset mietin, että menee yllättävän hyvin” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ristomatti Hakola päihitti MM-hopeaparinsa selvällä erolla – ”Ekat kierrokset mietin, että menee yllättävän hyvin”

Voittaja Hakola antoi rikkonaisen harjoituskauden jälkeen hyvän näytteen kunnostaan. Toinen Jämin Jänteen mies Lauri Lepistö oli neljäs.

Ristomatti Hakola otti Taivalkoskella selvän voiton.

21.11. 15:22

Taivalkoski, Helsinki

Ristomatti Hakola oli nopein maastohiihdon Suomen cupin miesten 15 kilometrin kilpailussa Taivalkoskella. Hän päihitti perinteisellä hiihtotavalla Joni Mäen 34,1 sekunnin erolla.

"Kova tempo koko ajan. Jos minulle pitäisi joku rata tehdä, niin kyllä minä tuollaisesta tykkään. Ensimmäiset kolme kierrosta hiihdin käsijarru pohjassa ja kuuntelin väliaikoja. Ekat kierrokset mietin, että menee yllättävän hyvin”, Hakola tuumi Ylen televisiolähetyksessä.

Sunnuntain kärkikaksikko Hakola ja Mäki saavuttivat viime talvena pariviestin MM-hopean ja virittävät kuntoaan ensi viikonlopun Rukan maailmancupiin. Mäki sijoittui lauantaina Taivalkosken sprintissä toiseksi Lauri Vuorisen jälkeen ja uusi kakkossijan normaalimatkan kilpailussa.

”Tuli positiivinen signaali vireestä. En ole niin metsikössä kuin ajattelin, joten helpotti painolastia hartioilla”, sprintin erikoismies Mäki sanoi.

Hakolan harjoituskausi oli rikkonainen, mutta voitto miellytti.

"Ensi viikonloppuna lähden hiihtämään kovaa. Sitten lähdetään tekemään ratkaisuja seuraaviin kilpailuihin. Helmikuun puolivälissä pitäisi olla kunnossa”, Hakola vinkkasi olympialaisten suuntaan.

Perttu Hyvärinen puristi kolmanneksi, mutta jäi voittajasta 57,4 sekuntia. Lauri Lepistö taipui neljänneksi.

"Unessa oli kyllä tämä päivä. Vikalle kierrokselle rupesi heräämään jo kilpahiihtoon. Tiukka kisa Lepistön Laurin kanssa kolmannesta sijasta. Risehän oli tämän päivän kurko”, Hyvärinen kehaisi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hakola ja Hyvärinen eivät olleet mukana lauantain sprintissä.

"En ollut vielä valmis isoihin valoihin. Nyt olen”, Hakola kuittasi.

Viidentoista kilometrin perinteisen kotimainen valtias Iivo Niskanen ei ollut mukana Taivalkoskella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut