Kadonneen kiinalaisen tennistähden nimissä lähetetty sähköposti herättää epäilyksiä – WTA:lla huoli Peng Shuain turvallisuudesta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kadonneen kiinalaisen tennis­tähden nimissä lähetetty sähkö­posti herättää epäilyksiä – WTA:lla huoli Peng Shuain turvallisuudesta

Naistenniksen keskusorganisaation toimitusjohtaja Steve Simon ei usko sähköpostin olevan tennistähti Pengin kirjoittama.

Peng Shuai pelasi Melbournessa vuoden 2020 tammikuussa.

18.11. 16:25

Kadonneen kiinalaisen tennistähti Peng Shuain nimissä lähetetyn sähköpostin aitous on herättänyt epäilyksiä.

Kiinan valtiollinen media CGTN julkaisi keskiviikkona kuvakaappauksen Pengin nimissä lähetetystä sähköpostista. Naistenniksen keskusorganisaatio WTA:n toimitusjohtaja Steve Simonille osoitetussa viestissä Pengiksi esittäytyvä kirjoittaja kiistää olevansa kadonnut ja kieltää aiempien hyväksikäyttösyytöstensä todenperäisyyden.

Pengiksi esittäytyvä kirjoittaja kertoo olevansa kotonaan lepäämässä ja kaiken olevan hyvin.

Peng katosi marraskuun alussa syytettyään muun muassa Twitterissä entistä Kiinan varapääministeriä Zhang Gaolia seksiin pakottamisesta.

Pengin sosiaalisen median julkaisut ja maininnat hyväksikäyttösyytöksistä internetin Kiinassa nähtäviltä sivuilta katosivat nopeasti. Kiinalaisviranomaiset ovat olleet aiheesta vaitonaisia Pengin katoamisen jälkeen.

Kiinalaismedian julkaisemassa sähköpostissa Pengiksi esittäytyvä kirjoittaja kertoo WTA:n julkaisseen hyväksikäyttösyytöksiä ilman hänen suostumustaan ja vahvistustaan.

WTA:n toimitusjohtaja Simon kertoi järjestön tiedotteessa, ettei usko sähköpostin olevan Pengin itsensä kirjoittama.

”Kiinan valtiomediassa julkaistu Peng Shuita koskeva tiedote herättää vain huolta hänen turvallisuudestaan ja olinpaikastaan”, Simon kertoo tiedotteessaan.

”WTA ja muu maailmaa tarvitsee tietoa riippumattomasta ja todennettavissa olevasta lähteestä siitä, että Peng on turvassa. Olen tuloksetta yrittänyt useita kertoja ottaa yhteyttä häneen.”

Simon on aiemmin vaatinut, että Pengin väittämät selvitetään perusteellisesti, tasapuolisesti, läpinäkyvästi ja sensuroimatta.

Myös monet nykyiset ja entiset pelaajat ovat esittäneet sosiaalisessa mediassa huolensa Pengin tilanteesta.

35-vuotias Peng on ollut nelinpelin maailmanlistan ykkösenä vuonna 2014. Hän on voittanut nelinpelin Wimbledonissa vuonna 2013 ja Ranskan avoimessa tennisturnauksessa vuonna 2014.

Peng on ollut korkeimmillaan 14. kaksinpelin maailmanlistalla vuonna 2011.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut