Nimirin hurjat pommit romuttivat haaveet myös vieraskamppailussa – Modenan tähtisikermä päätti VaLePan eurotaipaleen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nimirin hurjat pommit romuttivat haaveet myös vieraskamppailussa – Modenan tähtisikermä päätti VaLePan eurotaipaleen

Sastamalalaisjoukkue voi keskittää nyt fokuksensa kotimaan kentille.

Modenan tähtihakkuri Nimir Abdel-Aziz näytti suuruutensa myös Italiassa. Jiri Hänninen ja Mikko Karjarinta huomasivat hollantilaisen kovuuden.

17.11. 23:29

Vammalan Lentopallo jaksoi roikkua Modenan kannoilla puolitoista erää, kunnes italialainen tähtisikermä meni menojansa tutulla tavalla.

Hollantilaishakkuri Nimir Abdel-Aziz täräytti syöttöviivan takaa kolme hirmupommia ja tahditti isännät ratkaisevalle karkumatkalle.

”Tämän jälkeen oli liian haastavaa kuroa ero kiinni. Varsinkin, kun Modenan vastaanotto pelasi paljon paremmin kuin Sastamalassa. Emme päässeet hyviin torjuntapaikkoihin, koska isoja palloja ei tullut”, Modenasta tavoitettu VaLePa-luotsi Janne Kangaskokko summasi.

Modena takoi 3–0-voiton myös kotikentällään ja valtasi CEV-cupin jatkopaikan pistein 6–0.

Tällä kertaa eräpisteet olivat 25–21, 25–14 ja 25–14.

Nimir teki hurjaa jälkeä myös kotikentällä. Pelätty pallontappaja kuritti nyt VaLePaa 14 pisteellä.

Ilta oli tunteikas varsinkin Mikko Eskolle. Veteraanipassari pyöritti Modenan peliä kaudet 2009–12 ja pääsi nyt verestämään muistoja PalaPaninin lentopallopyhätössä.

Kun otteluparin voittaja ratkesi lopullisesti toisessa erässä, Kangaskokko teki sen jälkeen kolme vaihtoa. Esko, Jiri Hänninen ja Jerome Cross tulivat sivuun. Joel Laakso, Alberto Cavasin ja Matias Tihumäki saivat tilaisuutensa.

”Yleispelaajaosasto (Hänninen ja Sakari Mäkinen) piti meitä pinnalla pelin alussa. Heiltä löytyi sopivassa suhteessa oikeanlaista kovuutta ja järkeä”, Kangaskokko kuvaili.

Modena-tappio päätti VaLePan tämän kauden europelit. Sastamalalaisjoukkue voi keskittää nyt huomionsa Suomen kentille.

”Nyt on jo marraskuun puoliväli – ja sikäli sopiva aika kääntää katseet kotimaisiin kamppailuihin. Tähän asti koko fokus on ollut europeleissä”, Kangaskokko tuumi.

Liigaurakka jatkuu tiistaina kotiottelulla Savo Volleyta vastaan. Pelipaikkana on poikkeuksellisesti Kaupin liikuntakeskus.

Sen jälkeen Suomen mestari pelaa kuusi peräkkäistä vieraskamppailua, kunnes palaa Sastamalan liikuntahalliin vasta 4.1.

VaLePalla riittää urakoitavaa, sillä tilillä on peräti viisi ottelua vähemmän kuin eniten urakoineilla liigajoukkueilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut