Ruotsin naisten pääsarja haluaa kehittyä maailman kovimmaksi – ottelut katsottavissa suorina myös Suomessa ensi kaudesta lähtien - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ruotsin naisten pääsarja haluaa kehittyä maailman kovimmaksi – ottelut katsottavissa suorina myös Suomessa ensi kaudesta lähtien

Damallsvenskanin tavoitteena on kehittyä maailman kovimmaksi naisten jalkapallosarjaksi.

Porilainen Milla-Maj Majasaari vartioi AIK:n maalia Damallsvenskanissa myös ensi kaudella. Arkistokuva.

17.11. 13:21

Porilaisen Milla-Maj Majasaaren torjuntojen näkyvyys kasvaa heti ensi kaudesta alkaen.

Suoratoistoyhtiö Nordic Entertainment Group nimittäin tiedotti keskiviikkona, että kaikki Damallsvenskanin eli Ruotsin naisten jalkapallon pääsarjan ottelut näytetään Elisa Viihde Viaplay -palvelussa vuosina 2022–2026.

Tiedotteen mukaan palvelussa näytetään seitsemän suoraa Damallsvenskan-ottelua viikoittain.

”Nordic Entertainment Group ja Elitfotboll Dam ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyökumppanuuden OBOS Damallsvenskan -jalkapallosarjan esitysoikeuksista”, yhtiön tiedotteessa sanotaan.

”Yhteistyön pyrkimyksenä on liigan kehittäminen maailman kovimmaksi naisten jalkapallosarjaksi.”

Suomen ja Ruotsin lisäksi ottelut lähetetään suorana Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Alankomaissa, Puolassa ja Baltian maissa.

Majasaari pelaa Damallsvenskanissa AIK:n riveissä ainakin kauden 2023 loppuun asti. Joukkuetta valmentaa suomalainen Maiju Ruotsalainen.

”Miten hienoa, että mielenkiinto naisten urheilua ja OBOS Damallsvenskania kohtaan kasvaa ja että pelejä voi seurana nyt myös naapurimaissa. Luvassa on upeita urheiluhetkiä, ammattilaisia kentällä ja jalkapallon iloa”, Ruotsalainen sanoo Nordic Entertainment Groupin tiedotteessa.

Satakuntalaisista Damallsvenskanissa pelaa myös Jutta Rantala, joka edustaa Kristianstadia. Rantalan sopimus tosin päättyi tähän kauteen, eikä jatkosta ole vielä tietoa.

Lue lisää: Köyliöstä ponnistanut Jutta Rantala janoaa Helmarien kanssa arvokisoihin: ”Palkat ei pyöri Ruotsissakaan taivaissa”

Lue lisää: ”Naisten jalkapallon suosio on tosi isossa kasvussa juuri nyt” – Milla-Maj Majasaari torjui historiallisen yleisömeren edessä Ruotsissa ja nautti kaikkein eniten vastustajajoukkueen kannattajien buuauksista

Lue lisää: "On ajateltu, että vain miesten urheilu kiinnostaa ja että naiset voivat vähän harrastella siinä sivussa" – Riikka Turtiainen on tutkinut, kuinka tasa-arvo toteutuu urheilumediassa, ja työnsarkaa riittää

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut