Mercedes-talli vaatii uutta tutkintaa Max Verstappenin tempusta: Nouseeko Valtteri Bottas vielä toiseksi? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mercedes-talli vaatii uutta tutkintaa Max Verstappenin tempusta: Nouseeko Valtteri Bottas vielä toiseksi?

Mercedes perustelee vaatimustaan uudella todistusaineistolla.

Lewis Hamilton nousi Brasilian kisan voittoon. Max Verstappen tuli toiseksi.

16.11. 20:53

Formula ykkösten viime viikonlopun Brasilian-osakilpailun tapahtumia selvitellään edelleen. Mercedes-talli julkaisi tiistaina lyhyen tiedotteen, jossa se vaatii Red Bull -tallin Max Verstappenin kohuttua kiilausta uudelleen käsiteltäväksi.

Mercedes-tallin Lewis Hamilton yritti ohitusta 48. kierroksen ensimmäisessä mutkassa, mutta Verstappen kiilasi molemmat autot radan ulkopuolelle.

Mercedes perustelee vaatimustaan uudella todistusaineistolla, etenkin Verstappenin auton sisäkameran videokuvalla, jota tuomaristolla ei ollut käytettävissään sunnuntaina. Myös muuta uutta kuvamateriaalia on julkaistu Formula 1 -sivustolla.

Kilpailun myöhemmässä vaiheessa Hamilton onnistui ohitusyrityksessään ja voitti kilpailun. Mercedeksen vaatimuksella on kuitenkin iso merkitys MM-taiston kannalta, jos Verstappen todettaisiin syylliseksi ja hän saisi esimerkiksi viiden sekunnin aikasakon.

Aikasakko on tyypillinen rangaistus, jos kuljettaja todetaan syylliseksi kisatilanteessa tapahtuneeseen rikkeeseen. Silloin Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas nousisi kisassa toiseksi, koska Verstappenin ja Bottaksen ero maalissa oli hiukan yli kolme sekuntia.

Samalla MM-kärjessä oleva Verstappen menettäisi kolme MM-pistettä ja Verstappenin johto Hamiltoniin kaventuisi yhteentoista pisteeseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut