Englanti ja Sveitsi varmistivat paikkansa jalkapallon MM-kisoissa – Italia joutuu jatkokarsintoihin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Englanti ja Sveitsi varmistivat paikkansa jalkapallon MM-kisoissa – Italia joutuu jatkokarsintoihin

Euroopasta paikkansa Qatariin ovat varmistaneet myös Saksa, Ranska, Belgia, Kroatia, Espanja ja Serbia

Tehtävä suoritettu. Harry Kane, Gareth Southgate ja muu Engannin maajoukkue nähdään MM-kisoissa ensi vuonna. Kane teki ensimmäisellä puoliajalla neljä maalia 15 minuutissa.

16.11. 6:46

Helsinki

Italialla on edessään kamppailu jatkokarsinnoissa, kun maaliton tasapeli Pohjois-Irlantia vastaan maanantai-illan ottelussa turvasi Sveitsin paikan jalkapallon ensi vuoden MM-kisoihin Qatarissa.

Italian tapahtumaköyhä ottelu näyttäytyi kiusallisessa valossa Sveitsin Bulgariasta ottaman reippaan 4–0-voiton rinnalla. Voitto nosti Sveitsin C-lohkon kärkeen ja takasi lohkon ainoan varman menolipun Qatariin.

Qatarin-paikkansa illan otteluissa turvasi myös Englanti, joka otti vieraissa 10–0-murskavoiton piskuisesta San Marinosta. Englanti otti I-lohkon ykköspaikkansa kuuden pisteen etumatkalla kakkoseksi jääneeseen Puolaan. F-lohkon kärkipaikalta Qatariin nousi Tanska.

Paikkansa Qatariin ovat varmistaneet näiden ohella Saksa, Ranska, Belgia, Kroatia, Espanja ja Serbia. Euroopan ulkopuolelta kisapaikan on ottanut Brasilia, ja sen on automaattisesti saanut isäntämaa Qatar.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut