Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ilmoitti diplomatian päättyneen F1:ssä: ”Liian monta iskua kasvoille” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mercedeksen talli­päällikkö Toto Wolff ilmoitti diplomatian päättyneen F1:ssä: ”Liian monta iskua kasvoille”

Brasilian osakilpailussa oli kaksi tapahtumaa, joissa Mercedes-talli kokee päätösten olevan tehty väärin perustein heitä vastaan.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kävi kierroksilla viikonloppuna.

15.11. 20:42

Formula ykkösten mestaruuskampailu sai useita käänteitä viikonloppuna Brasilian osakilpailun yhteydessä. Mercedes-tallin tallipäällikkö Toto Wolff kävi kisan jälkeen poikkeuksellisen kuumana ja totesi, että diplomatia on nyt päättynyt.

Wolff kokee, että Mercedes joutui useammankin kerran kaltoin kohdelluksi. Lewis Hamiltonin perjantain aika-ajo hylättiin auton drs-siiven reputettua Kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) tarkastuksen aika-ajon jälkeen. Mercedes koki tuomion liian kovaksi. Tallin mielestä tällaiset virheet on aiemmin pyydetty vain korjaamaan.

Sunnuntain kilpailussa kisan tuomaristo tutki MM-sarjaa johtavan Max Verstappenin aggressiivisen puolustautumisen Hamiltonin ohitusyrityksessä, mutta Verstappenin ei koettu rikkoneen reilua kisaamista. Wolffin mielestä päätös oli ”naurettava”. Lisäksi myöhemmin ilmeni, että tuomaristolla ei ollut käytössä Verstappenin auton videokamerakuvaa.

”En halua valittaa, koska en koe urheilua siten”, Wolff sanoi sunnuntaina Motorsportin mukaan.

”Me vain saimme liian monta iskua kasvoillemme viikonloppuna päätöksillä, jotka olisivat voineet mennä toisellakin tapaa: meitä vastaan tai meidän puolestamme.”

Wolff sanoi olevansa vihainen siitä, että kaikki päätökset menivät hänen mielestään Mercedes-tallia vastaan.

”Olen aina ollut hyvin diplomaattinen, kun puhun. Mutta diplomatia päättyi tänään.”

Wolff korosti, että hänellä ei ole mitään kovaa ajamista vastaan, mutta hänen mielestään sunnuntaina poikettiin siitä, miten vastaavia tilanteita on ratkaistu aiemmin kauden aikana.

”Kovaa ajaminen on superia ja sitä pitäisi ollakin, mutta ei silloin, kun on aiemmin tehty selväksi, että ketään ei saa ajaa pois radalta.”

Verstappenin kiilaus johti siihen, että molemmat kävivät radan ulkopuolella. Kilpailun myöhemmässä vaiheessa Hamilton ohitti Verstappenin ja ajoi voittoon. Mikäli Verstappen olisi saanut aikasakon, Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas olisi saattanut nousta kakkoseksi ohi hollantilaisen.

MM-sarjassa Verstappenin johto Hamiltoniin on nyt 14 pistettä. Bottas on kolmantena jo 115,5 pistettä Hamiltonista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut