Nubia hallitsi Toto5-pelin avauskohdetta Porissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nubia hallitsi Toto5-pelin avauskohdetta Porissa

Olli Koivunen ohjasti viisi voittoa.

Seppo Markkulan ohjastama Nubia hallitsi Toto5-pelin avauskohdetta lähdöstä maalipaalulle asti.

14.11.2021 16:58

Pori

Porin isänpäiväravien Toto5-peli alkoi kotiradan voitolla, kun Seppo Markkulan ohjastama Nubia voitti kolmossuosikkina.

Keulaan ja kukat oli Markkulan taktiikka Jouni Miettisen valmentaman 3-vuotiaan tamman rattailla. Avauspuolikas mentiin hurjaa 11,5-vauhtia, minkä jälkeen vauhti rauhoittui. 16-aikaisessa lopetuksessa Nubia piti varmaan voittoon. Nubian vuoden toinen täysosuma tuli kilometriajalla 1.17,3a/2100 metriä.

”Kova avaus hieman huoletti, mutta hienosti tamma taisteli loppuun asti ja voitti varmasti. Nubia on tosi nopea ja sitkeä hevonen”, Markkula kiitteli ajokkiaan.

Toto5-pelin suursuosikki Joriini oli kaiken luottamuksen arvoinen. Hannu Hietasen ohjastama vuoden takainen Pohjoismaiden mestari ravasi kolmannessa ulkoparissa, mistä lähti takasuoralla ylivoimaiseen voittoon johtaneeseen kiriin. Päästöspuolikkaan Joriini tuli 22-vauhtia.

Kun Nubian ja Joriinin lisäksi Toto5-peliin saatiin voittajiksi Olli Koivusen ohjastamat suosikit Fight Deckin, Meed Me In Shaden ja Embossed Lemonin, pääsi oikealla rivillä 17,85 euron lunastukseen.

Ravien avauslähdössä laihialaisravurit ottivat kaksoisvoiton. Ykkösenä maalipaalun ohitti Markku Hietasen ohjastama Riksun Titaani ja kakkoseksi kiri Markun pojan Hannun käskyttämä Hotville.

Voitto oli 1950-luvulla raviohjastuksen aloittaneelle 76-vuotiaalle Markulle vuoden yhdestoista ja pitkällä kahdeksalla vuosikymmenellä voittoja on kertynyt 2276.

Ravien montelähdön voitti 80 metrin pakilta startannut Liisa Nummin ratsastama Harri Koivusen valmentama Questionmark Me.

Voitto oli 35-vuotiaalle Kokemäellä kuutta hevosta valmentavalle Nummelle vuoden neljäs. Kaikki voitot ovat tulleet montelähdöissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut