Niskanen juhli myös vapaalla Oloksella - Urheilu - Satakunnan Kansa

Iivo Niskanen juhli Oloksella myös vapaalla – Krista Pärmäkoski vei avauskisassaan sekuntitaistelun

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski kuvattiin Hiihtoliiton ja pohjoimaisten lajien kick-off-tilaisuudessa 29. lokakuuta 2021.

14.11. 13:30

Muonio

Viime talviolympialaisten suomalaistähdet Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski vaikuttavat olevan lupaavassa alkukauden kunnossa. Maailmancupin avaukseen Rukalle on vajaat kaksi viikkoa aikaa, ja kumpikin peittosi kansainvälisiä kilpakumppaneita avauskisoissaan.

Niskanen hiihti Oloksen Tykkikisoissa 15 kilometrin ykköseksi perinteisellä ja vapaalla hiihtotavalla. Sunnuntaina vapaalla hän piti kovan venäläisrintaman takanaan, sillä kuuden parhaan joukossa oli viisi venäläistä. Sergei Ustjugov hiihti toiseksi 9,1 sekuntia voittajaa hitaampana, ja lauantain kakkonen Aleksei Tshervotkin oli kolmas (–21,7).

Pärmäkoski joutui kauden avauksessaan venäläishiihtäjä Natalia Neprjajevan kanssa lujille, mutta vei sekuntitaistelun nimiinsä. Neprjajeva taipui 0,9 sekunnin erolla 10 kilometrillä. Saksan Victoria Carl hävisi Pärmäkoskelle 1,2 sekuntia.

Suomalaisista Kerttu Niskanen oli neljäs 9,6 sekuntia Pärmäkoskea hitaampana. Vapaan hiihtotavan taitajina tunnetut Eveliina Piippo ja Riitta-Liisa Roponen hiihtivät sijoille 12 ja 13 yli minuutin erolla Pärmäkoskeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut