Peppi Konsterille ja Ani Juntuselle MM-pronssia - Urheilu - Satakunnan Kansa

Peppi Konsterille ja Ani Juntuselle MM-pronssia

Pori Giantsia edustavat keilaajat pääsivät mitalikantaan.

Peppi Konsteri ja Ani Juntunen voittivat MM-pronssia Dubaissa.

13.11. 19:31

Peppi Konsteri ja Ani Juntunen joutuivat taipumaan naisten MM-kilpailuissa Dubaissa parikilpailun välierässä Saksan Janin Rigbuthia ja Martina Schützia vastaan. Saksalaiset olivat yhden sarjan välierässä parempia lukemin 254–194. Näin ollen suomalaiskaksikko saavutti parikilpailun MM-pronssia.

Saksalaiset pääsivät sarjan alussa johtoon tekemällä neljän kaadon jonolla eivätkä enää antaneet suomalaisten tulla taistelemaan finaalipaikasta.

MM-pronssi on hieno saavutus Peppi Konsterille ja Ani Juntuselle, jolle naisten MM-mitali on Konsterin tavoin ensimmäinen. Sekä Konsteri että Juntunen edustavat seuratasolla Porin Giantsia.

Vasta 17-vuotias Konsteri saavutti aikaisemmin tänä vuonna kultamitalin ja yhteensä peräti viisi mitalia junioreiden EM-kilpailuissa. Hän ei omien sanojensa mukaan osannut odottaa, että samalle kaudelle mahtuu vielä mitali naisten MM-kilpailuista.

”Paljon harmittaa tappio tänään välierässä, mutta varmasti myöhemmin osaa arvostaa tämän mitalin korkealle. Itseasiassa kauden kynnyksellä kaikki arvokisamitalit olivat itselleni kysymysmerkkinä, sillä minulla oli haasteita heittoni kanssa, mutta siitä noustiin työllä ja arvokilpailuissa olen onnistunut tällä kaudella pelaamaan omaa peliäni”, Suomen lahjakkaimpiin keilaajalupauksiin lukeutuva Konsteri sanoo Keilailuliiton tiedotteessa.

Samoilla linjoilla on 25-vuotias Ani Juntunen, joka oli naisten MM-kisoissa myös vuonna 2019 Las Vegasissa.

”Niissä kisoissa ei itselleni menestystä tullut, joten tässä näen itse oman kehitykseni, kun nyt olen mitaleilla täällä. Paljon olen mennyt keilaajana eteenpäin ja tämä on palkinto siitä.”

Molempien MM-kilpailut jatkuvat vielä kahdessa osiossa, kun Suomen naisten joukkue keilasi loistavasti joukkuekilpailun jatkopeleissä aikaisemmin lauantaina ja etenivät jatkopeleihin kuudennelta sijalta. Lisäksi Juntunen ja Konsteri keilaavat sunnuntaina sekajoukkueiden jatkopeleissä, joihin he etenivät yhdessä Niko Oksasen ja Tomas Käyhkön kanssa muodostetun joukkueen kanssa.

Naisten välierien tulokset:

Sandra Andersson ja Joline Persson Planefors (SWE) - Cecilie Dam ja Mika Guldbaek (DEN) 211–145

Janin Rigbuth ja Martina Schütz (GER) - Peppi Konsteri ja Ani Juntunen 254–194

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut