Tappiokin Ranskalle voi riittää jatkokarsintaan – tältä Huuhkajien MM-haaveet näyttävät upean vierasvoiton jälkeen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tappiokin Ranskalle voi riittää jatkokarsintaan – tältä Huuhkajien MM-haaveet näyttävät upean vierasvoiton jälkeen

Suomella on vielä useita vaihtoehtoja MM-jatkokarsintaan ja suora paikkakin MM-kisoihin on mahdollinen.

Teemu Pukki osallistui Suomen harjoituksiin perjantaina.

13.11. 19:45

Suomen jalkapallomaajoukkue kaatoi lauantaina huiman esityksen jälkeen Bosnia ja Hertsegovinan lukemin 3–1 MM-karsintaottelussa Zenicassa.

Voitto oli Huuhkajien jatkomahdollisuuksien kannalta elintärkeä, ja nyt paikka lohkokakkosena ja jatkokarsinnoissa on Suomen omissa käsissä.

Jokaisesta alkulohkosta voittaja selviytyy suoraan MM-kisoihin ja lohkokakkoset kisaavat kolmesta MM-paikasta yhdessä kahden Kansojen liigan lohkovoittajan kanssa.

Huuhkajat selviytyy vähintään jatkokarsintaan, jos voitto tulee tiistaina Ranskasta. Jos Ranska ei voita Kazakstania lauantai-illan kamppailussa, Suomi nousisi lohkoykköseksi ja suoraan MM-kisakoneeseen.

Jatkokarsintaan Suomi voi päästä ilman lisäpisteitäkin.

Jos Huuhkajat häviää Ranskalle ja Ukraina ei voita Bosnia ja Hertsegovinaa ensi tiistaina, jatkokarsintapaikka on Suomen.

Jos Ukraina voittaa maalilla, ja Suomi pelaa tasan Ranskan kanssa, Suomi ja Ukrainan päätyvät tasapisteisiin, ja maalierokin voi olla täsmälleen sama.

Tässä tapauksessa Ukraina sijoittuu Suomen edelle lohkokakkoseksi, koska sillä on keskinäisistä otteluista tasapeli ja voitto.

Tällä hetkellä Suomen maaliero on 10–8 ja Ukrainan 9–8. Jos joukkueet ovat tasapisteissä, maalieron jälkeen katsotaan tehtyjen maalien määrää. Eli jos Suomen maaliero olisi esimerkiksi 1–1-tasapelin jälkeen 11–9 ja Ukrainan 1–0-voiton jälkeen 10–8, ottaisi Suomi kakkospaikan.

MM-karsintaottelu Bosnia ja Hertsegovina–Suomi tänään lauantaina kello 16. Nelonen, Ruutu+, Elisa Viihde Viaplay ja V Sport2 Urheilu näyttävät ottelun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut