Teemu Pukki on kiitollinen ajastaan Daniel Farken kanssa – ”Hänellä oli tosi suuri merkitys minulle” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Teemu Pukki on kiitollinen ajastaan Daniel Farken kanssa – ”Hänellä oli tosi suuri merkitys minulle”

Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan neljästi osunut Teemu Pukki uskoo, että Suomella on kaikki aseet voittaa ottelu.

Teemu Pukki puski palloa Zenican stadionilla perjantain otteluun valmistavissa harjoituksissa.

12.11. 19:31

Zenica

Suomen jalkapallomaajoukkueen tähtihyökkääjällä Teemu Pukilla on takanaan sokkiviikko, mutta nyt hän odottaa luottavaisena Suomen kahta ratkaisevaa MM-karsintaottelua Bosnia ja Hertsegovinassa ja Helsingissä Olympiastadionilla.

Viime lauantaina Pukki poistui Brentfordin stadionilta Valioliiga-kauden avausvoiton jälkeen hyvissä tunnelmissa. Ennen lähtöä paluumatkalle Norwich Cityn joukkue sai yllättävän uutisen. Päävalmentaja Daniel Farke oli saanut potkut.

”Pääsin stadionilta bussiin, ja oli tosi iloinen tunnelma voitosta. Se oli tärkeä voitto. Sitten tuli ilmoitus, että seura on päättänyt irtisanoa päävalmentajan. Oli se tosi iso šokki – varmasti kaikille”, Pukki kertoi perjantaina.

”Tällaista ammattilais­jalkapalloilu on. Totta kai olen surullinen, kun meillä oli hienot kolme ja puoli vuotta Daniel Farken kanssa.”

Pukki sanoi, että Farkella oli suuri vaikutus hänen uralleen.

”Jos miettii viimeistä kolmea ja puoli vuotta, olen pelannut urani parasta jalkapalloa hänen alaisuudessaan. Olen todella kiitollinen siitä työstä, mitä teimme yhdessä. Minulla on mahtavat muistot varsinkin kahdesta noususta [Valioliigaan]. Ne ovat varmasti koko loppuelämäni ajan hyvin muistissa”, Pukki sanoi.

”Voisi sanoa, että hänellä oli tosi suuri merkitys minulle. Urani lähti nousuun Tanskassa Alexander Zornigerin alaisuudessa. Farken valmennuksessa kehitystä tuli vielä lisää ja parempia tuloksia minulle ja joukkueelle.”

”Hän on tosi hyvä valmentaja.”

Pukki sanoi odottavansa innolla uutta päävalmentajaa.

”Seurassa on laadukas johtoryhmä, joka tekee varmasti hyvän valinnan. Toivottavasti valinta tehdään pian, että pääsen heti maaotteluiden jälkeen uuden valmentajan alaisuudessa pelaamaan.”

Teemu Pukki (toinen oik.) jutteli harjoituksissa Joel Pohjanpalon (toinen vas.) kanssa.

Norwich Cityn viime peleissä on vaikuttanut siltä, että Pukin ja norjalaisen keskikenttäpelaajan Mathias Normannin välillä on syntymässä hyvä yhteys.

”Hänen kanssaan on kiva pelata. Hän yrittää läpisyöttöjä ja pelata rohkeasti ylöspäin. Viime pelissä tuli maali hänen syötöstä [rangaistus­potkumaali läpisyötön jälkeen] ja toinenkin maali tuli hänen syötöstään.”

Pukin mukaan City päästi alkukaudella liikaa maaleja, sai sen jälkeen puolustusta kuntoon, mutta sitten maalipaikat olivat vähissä. Hän sanoi, että syksy on ollut vaikeata aikaa hyökkääjälle, mutta viime peleissä hän on jo saanut parempia syöttöjä.

Norwich Cityllä kävi vähän kuin Huuhkajilla. Kun joukkue siirtyi 5-3-2-ryhmitykseen, muuttui hyökkääminen vaikeammaksi.

Pukki purskahtaa nauruun.

”Alkukauden jälkeen oli tärkeätä saada puolustus kuntoon. Siinä onnistuttiin lukuun ottamatta Chelsea-ottelua. Totta kai sillä systeemillä pystyy pelaamaan hyökkäävämmin, mutta emme saaneet hyökkäyspeliä kuntoon.”

”Jos miettii näitä pelejä ja vastustajia, meidän pitää olla parhaimmillamme”, Teemu Pukki sanoi tulevista MM-karsintaotteluista.

Suomi ja Bosnia ja Hertsegovina tuntevat toisensa jo läpikotaisin kolmen edellisen ottelun perusteella. Jostain syystä Bosnia ja Hertsegovina on ollut sopiva vastustaja Pukille, joka on tehnyt kolmessa ottelussa neljä maalia.

”Jotenkin se heidän puolustuspelinsä on sopinut minun peliini. On ollut paljon tiloja juosta puolustuslinjan taakse. Olen päässyt hyvin paikoille. Hyvillä mielin odotan tätäkin ottelua.”

Pukki totesi, että Huuhkajat lähtee ehdottomasti hakemaan voittoa Zenicasta.

”Mutta ei pidä liikaa pelin aikana ajatella, että tämä pitää voittaa. Muuten pelaaminen voi mennä väkisin puurtamiseksi. Itse ainakin yritän lähteä pelaamaan, kuten mitä tahansa muuta peliä.”

Suomi saattaa hyötyä siitä, että kotijoukkueen targethyökkääjä Edin Dzeko on loukkaantunut, eikä välttämättä pysty pelaamaan lainkaan ottelussa.

”Kun olemme katsoneet heidän pelaamistaan, niin Dzeko ja Miralem Pjanic ovat aika suuressa roolissa. Jos jompikumpi puuttuu, se muuttaa varmasti heidän peliään.”

”Näen, että meillä on aika tasaiset joukkueet. Turha sitä peliä olisi lähteä edes pelaamaan, jos en uskoisi, että voitamme. Meillä on kaikki aseet voittaa ottelu.”

Bosnia ja Hertsegovina – Suomi Zenicassa lauantaina kello 16.00 Suomen aikaa. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Jalkapallo näyttävät ottelun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut