Jättipotti jäi, mutta pelit pyörivät – Pori Bearsin taival jatkuu neljän joukkueen I-divisioonassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jättipotti jäi, mutta pelit pyörivät – Pori Bearsin taival jatkuu neljän joukkueen I-divisioonassa

Uhkakuvana oli, että miesten I-divisioona olisi kutistunut vain kolmeen joukkueeseen.

Pori Bearsin Anttoni Lampivuo rovaniemeläisen Nordmenin käsissä miesten I-divisioonan ottelussa Porissa viime kesänä.

10.11. 7:00

Pori

Porissa pelataan ensi kesänäkin amerikkalaisen jalkapallon miesten I-divisioonaa.

Asia oli epäselvä ennen kuin Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liitto tiedotti maanantaina, että divisioonaan saadaan neljä joukkuetta ensi kaudeksi.

Aiemmin pelkona oli ollut, että joukkueita olisi vain kolme. Sellaiseen sarjaan Pori Bears ei olisi halunnut lähteä mukaan.

Lue lisää: Pori Bears ei lähde ensi kaudella I-divisioonaan, jos muutoksia ei tapahdu – Yksi skenaario olisi erityisen herkullinen, eikä lajiliiton puheenjohtaja sulje sitä pois: ”Ei se ihan mahdoton ole”

Syy pelkoon oli siinä, että helsinkiläinen East City Giants ja rovaniemeläinen Nordmen jättivät viime kauden kesken koronavirusprotokollaan liittyvien syiden tähden. Sanktiona siitä joukkueet menettivät paikkansa miesten I-divisioonassa.

Lisäksi soppaa sekoitti se, että I-divisioonan voittaja Kotkan Eagles halusi nousta – ja nousikin – Vaahteraliigaan.

Nyt Pori Bears ja Tampere Saints saavat kuitenkin seuraa Vaahteraliigasta pudonneesta Wasa Royalsista ja miesten II-divisioonan mestarista Vantaa TAFT:sta.

”Jättipotti olisi ollut se, että I-divisioonassa olisi ollut kuusi joukkuetta”, Pori Bearsin hallituksen puheenjohtaja Joni Kotro kertoo.

Bears ei olekaan täysin tyytyväinen ensi kauden kuvioihin, mutta toisaalta tärkeintä on, että divisioonan pelit pystyvät pyörimään uhkakuvista huolimatta.

”Tässä on lisäksi se hyvä puoli, että kausi on tiiviimpi. Jää siis kesällä aikaa myös muuhunkin tekemiseen”, Kotro kertoo.

”Pystymme myös keskittymään juniorityöhömme paremmin, kun kausi alkaa poikkeuksellisesti vasta juhannuksen jälkeen.”

Harppaus II-divisioonasta I-divisioonaan on verrattain suuri, joten yksikin nousija oli loppujen lopuksi myönteinen uutinen.

Kotron mukaan myös kaksi muutakin II-divisioonan kärkijoukkuetta Pirkkala Spartans ja Oulu Northern Lights neuvottelivat noususta I-divisioonaan, mutta kyseiset organisaatiot eivät olleet vielä valmiita siihen askeleeseen.

Tulevaisuudessa tavoitteena tosin on kasvattaa I-divisioonan joukkuemäärää nimenomaan II-divisioonan joukkueilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut