Hulkko ui EM-altaassa neljänneksi: ”Mitalisija meni käännökseen ja maaliintuloon” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hulkko ui EM-altaassa neljänneksi: ”Mitalisija meni käännökseen ja maaliintuloon”

Hulkon erotti mitalista vain 0,02 sekuntia.

Ida Hulkko jäi mitaleilta ulos lähes pienimmällä mahdollisella erolla.

7.11. 19:15

Kazan/Helsinki

Ida Hulkko on uinut neljänneksi naisten 50 metrin rintauinnissa lyhyen radan EM-kilpailuissa Kazanissa. Hulkko jäi mitalisijasta 0,02 sekuntia tultuaan maaliin ajassa 29,82.

”Parempaan päin uinnillisesti, mutta mitalisija meni käännökseen ja maaliintuloon”, Hulkko sanoi Ylen tv-lähetyksen haastattelussa.

Hulkko arvioi, että 25 metrin radalla käännökset eivät toimi yhtä hyvin kuin pitkällä 50 metrin radalla. Keväällä hän oli 50 metrin altaassa EM-kisojen hopealla 50 metrin rintauinnissa.

Kazanissa matkan mestaruuden voitti Italian Arianna Castiglioni ajalla 29,66, ja italialaisten kaksoisvoiton varmisti Benedetta Pilato ajalla 29,75. Hulkon edelle ehti myös Venäjän Nika Godun ajalla 29,80. Eilisissä välierissä Godun piti joukon parasta vauhtia.

Veera Kivirinta oli maalissa finaalin kuudes, mutta hänet hylättiin.

”En tiedä, mistä minut hylättiin. Startissa kädet menivät ristiin”, Kivirinta selvitti Ylen tv-lähetyksen haastattelussa ja harmitteli ”häsläämistä”.

Hän alitti eilisissä välierissä ensi kertaa 30 sekunnin rajan 50 metrin rintauinnissa lyhyellä radalla. Finaalissakin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta se päättyi pettymykseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut