Ristomatti Hakola ankkuroi Suomen cupin viestivoiton: ”Sen takia otettiin tasuri, ettei Iivo naura Oloksella” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ristomatti Hakola ankkuroi Suomen cupin viestivoiton: ”Sen takia otettiin tasuri, ettei Iivo naura Oloksella”

Imatran Urheilijat oli toinen ja Puijon Hiihtoseura kolmas.

Ristomatti Hakola pääsi tuomaan Jämin Jänteen Suomen cupin viestivoittoon.

7.11. 15:04

Sotkamo/Helsinki

Jämin Jänne voitti maastohiihdon Suomen cupin miesten viestin Vuokatissa, kun miehet kisasivat sunnuntaina perinteisellä hiihtotavalla. Jämin ankkuri Ristomatti Hakola karisti päätösosuudella Imatran Urheilijoiden Ville Ahosen 2,8 sekunnin ja Puijon Hiihtoseuran Joonas Sarkkisen kahdeksan sekunnin päähän.

Hakolan tavoin maajoukkuemiehistä myös Perttu Hyvärinen avasi kautensa. Hän hiihti Puijon toisen osuuden ja nosti kuuden kilometrin pätkänsä aikana joukkueen 13,3 sekunnin takaa voittotaisteluun.

”Ei tuo häävi ollut. Jotain sellaista perus-Perttua, mitä näkee alkukaudesta. En ole tyytyväinen, ja oli tukkoista menoa, mutta ei se kaukana ole. Nyt päästään vasta lumen makuun”, Hyvärinen jutteli Yleisradion televisiolähetyksessä.

Viimeisessä vaihdossa Imatralla oli 0,7 sekunnin kaula Jämiin ja 2,7 sekunnin kaula Puijoon, mutta Hakola viimeisteli hänen, Aku Nikanderin ja Lauri Lepistön urakan voitokkaaksi. Nikander sai viestipaikan, kun maajoukkuemies Markus Vuorela parantelee murtunutta nilkkaansa.

”Vuorelan ikävän onnettomuuden jälkeen pääsin mukaan. Voin olla tyytyväinen suoritukseeni”, keikkamiehenä kisaava Nikander sanoi.

Tasatyöntöä

Lauantain vapaan sprintin jälkeen elohopea painui Sotkamossa pakkaselle, ja lumenhärmä verhosi kangasmaastot. Osa hiihtäjistä lähti sunnuntain perinteisen urakkaan ilman pitovoiteita.

Vuorisen Lauri sanoi, että meinaa lähteä tasurilla, Lepistö mainitsi Skiteam 105:n ankkurin”, joka nosti joukkueensa kahdeksanneksi.

”Perttu oli kanssani samalla osuudella, ja sovimme”, että menemme tasurilla.

Myös Hakola luotti ylävartalovoimiinsa.

”Sen takia otettiin tasuri, ettei Iivo (Niskanen) naura Oloksella”, Hakola naurahti ja viittasi seuraavan viikonlopun kilpailuun.

Hakolan menoa on hidastanut esimerkiksi jalkavamma, jonka hän sai kolhittuaan itseään huonekaluun.

”Takana on surkea harjoituskausi. Jos tammikuuhun mennessä pääsisi liikenteeseen. Ei saisi olla enää yhtään päivää sairaana.

Imatran Urheilijoiden avaaja Miro Karppanen kärsi sauvarikon ja menetti vielä varavälineenkin. Remi Lindholm taisteli hienosti toisella osuudella ennen kuin Ahonen pääsi viimeistelemään kakkossijan ennen Puijon ankkuri Joonas Sarkkista. Hyväristä ja Sarkkista ennen Puijon viestiä vei Antti Honkimaa.

Oloksella odottavan kilpailun jälkeen Suomen cup jatkuu kahden viikon päästä Taivalkoskella. Maailmancup alkaa marraskuun viimeisenä viikonloppuna Rukalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut