Jallow häkeltyi hurjasta SE-parannuksesta: ”En voinut uskoa mitään tällaista” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jallow häkeltyi hurjasta SE-parannuksesta: ”En voinut uskoa mitään tällaista”

Brännkärr ja Kokko myös SE-vauhdissa EM-altaassa, Hulkko ja Kivirinta finaaliin.

Mimosa Jallow on ollut loistavassa vauhdissa EM-uinneissa

6.11. 21:41

Kazan/Helsinki

Mimosa Jallow sai lyhyen radan EM-uinneista signaaleja, joiden toivoo tuovan edistystä myös pitkän radan kisoissa. Lauantaina Jallow ui ensimmäisenä suomalaisnaisena lyhyellä radalla 100 metrin selkäuinnin alle 57 sekunnin. Hän paransi Suomen ennätyksen EM-finaalissa aikaan 56,81 ja häkeltyi. Aika tuotti viidennen sijan.

”En tiedä edes, mitä ajattelen. En voinut uskoa mitään tällaista”, Jallow sanoi Uimaliiton tiedotteessa.

Perjantaina hän paransi matkan Suomen ennätyksen 57,23:een, joten lauantainen finaaliuinti laittoi siitä vielä 0,42 sekuntia paremmaksi. Jallowille finaaliuinti oli toinen ja Suomen ennätys kolmas Kazanin EM-altaassa. Perjantai-iltana hän ui 50 metrin selkäuinnin finaalissa viidenneksi SE-ajalla 26,33.

Jallowin lisäksi lauantaina SE-vauhtia pitivät suomalaisista Ronny Brännkärr miesten 100 metrin sekauinnissa ja Olli Kokko miesten 50 metrin rintauinnissa. Kumpikin jäi harmittavasti finaalin varasijalle.

Brännkärr kellotti EM-välierässä neljän altaanmitan sekauinnin aikaan 52,97. Matkan entinen SE oli lajin suomalaislegendan Jani Sievisen 53,10 vuodelta 1996.

”Uinnissa meni kaikki aika hyvin, paitsi käännös selkäuinnista rintauintiin. Ajasta on todella hyvä fiilis! Tavoite on jatkossa rikkoa vielä lisää SE-aikoja”, Tampereella harjoitteleva Brännkärr kommentoi Uimaliiton Twitterissä.

Aiemmin tänä syksynä Brännkärr vei Sieviseltä lyhyen radan Suomen ennätyksen 100 metrin selkäuinnissa.

Kokko paransi 50 metrin rintauinnin Suomen ennätystä kaksi kertaa saman päivän aikana. Kokko ui ensin aamulla SE:n 26,40, mutta paransi välierissä vielä 26,35:een.

”Nyt oli vähän enemmän malttia kuin aamulla”, Kokko ihmetteli ennätysaikojaan Uimaliiton Twitter-tilillä.

Laura Lahtinen oli 50 metrin perhosuinnin välierissä 16:s ja karsiutui loppukilpailusta. Lahtinen ui ajan 26,41, jolla hän paransi alkuerien aikaansa viidellä sekunnin sadasosalla, mutta harmitteli sählänneensä ensimmäisellä altaanmitalla.

Hulkko ja Kivirinta finaaliin räyhäämään

Kisojen päätöspäivänä Kazanin EM-altaassa nähdään finaalissa ainakin kaksi suomalaista, sillä Ida Hulkko ja Veera Kivirinta etenivät 50 metrin rintauinnissa loppukilpailuun. Hulkko oli välierässään toinen ajalla 29,68 ja Kivirinta kolmas samassa erässä. Kivirinta alitti ensi kertaa 30 sekunnin rajan ja ui ajan 29,85.

”Olen 4–5 vuotta odottanut 30 sekunnin alitusta, niin nyt se vihdoin tuli. Lopussa on vielä vähän parannettavaa, ja käännös ei mennyt kauhean hyvin, mutta ei voi kun olla tyytyväinen”, Kivirinta kommentoi Uimaliiton Twitterissä.

Välierien aikavertailussa Hulkko oli kolmas ja Kivirinta kuudes. Matkan nopein oli Venäjän Nika Godun ajalla 29,57.

”Huomattavasti parempi uinti kuin aamulla, jolloin minulla oli vähän kisafiilis hukassa. Edelleen oli ongelmia käännöksen kanssa, ja jouduin tulemaan vähän pitkältä. Ajasta sain hyvin napattua pois, ja finaaliin lähdetään räyhäämään Veeran kanssa”, Hulkko kommentoi Uimaliiton Twitterissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut