Jämin Jänteen uusi hiihtäjä näytti kyntensä heti kauden ensimmäisessä kisassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jämin Jänteen uusi hiihtäjä näytti kyntensä heti kauden ensimmäisessä kisassa

Lauri Lepistö

6.11. 15:04

Jänne oli kesällä saanut uuden miehen riveihinsä, kun Lauri Lepistö siirtyi seuraan Kouvolan hiihtoseurasta. Lepistö näytti kyntensä heti kisakauden alussa ottamalla pronssia Suomen Cupin avauskisasta Vuokatissa.

Lepistön suorittaminen oli vapaan tyylin sprintissä tasaisen varmaa koko kisan ajan. Voiton vei Skiteam 105:n Lauri Vuorinen ajalla 2.55.36. Lepistö jäi voittajasta 2.72 sekuntia.

Lauantain sprinttikisasta puuttuivat Jämin Jänteen ykkösnimet Ristomatti Hakola ja Markus Vuorela. Olympialaisiin valmistautuva Hakola säästeli tässä vaiheessa voimiaan ja Vuorela puolestaan oli murtanut nilkkansa, jonka parantelu oli vielä vaiheessa.

Naisten kisassa Jämin Jänteen Josefiina Böök järjesti yllätyksen hiihtämällä ensimmäistä kertaa finaaliin. Hänen kisansa oli melkoista tunteiden vuoristorataa, sillä Böök kaatui heti alkueränsä lähtösuoralla.

Hiihtobaana oli kapea ja mutkainen, joten ohittaminen rännissä oli hankalaa, mutta Böök paransi nopeasti asemiaan. Hän oli lähdön kolmas ja pääsi jatkoon aikavertailun kautta.

Erävaiheessa Böökin suksi toimi erittäin hyvin. Hän nappasi kakkospaikan Anne Kyllösen nenän edestä, mikä tarkoitti sitä, että Böök pääsi ensimmäistä kertaa sprintin finaaliin Suomen Cupissa.

Finaalissa Böökin eväät oli syöty. Hän jäi lopulta eränsä viidenneksi jääden voittajasta 7,39 sekuntia. Kisan voitti Vantaan hiihtoseuran Jasmi Joensuu ajalla 3.22.55.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut