Jallow ja Upanne välieriin selkäuinnissa – Lahtinen onnistui perhosuinnin EM-alkuerissä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jallow ja Upanne välieriin selkäuinnissa – Lahtinen onnistui perhosuinnin EM-alkuerissä

Mimosa Jallow ui illalla selkäuinnin 50 metrin finaalissa ja 100 metrin välierässä.

Mimosa Jallow’lla luvassa kiireinen uinti-ilta.

5.11. 13:37

Kazan/Helsinki

Suomalaisuimarit Mimosa Jallow, Lotta Upanne ja Laura Lahtinen kauhoivat välieriin lyhyen radan EM-kilpailujen aamun alkuerissä. Jallow ja Upanne onnistuivat naisten 100 metrin selkäuinnissa, kun Jallow oli alkuerien kahdeksas ajalla 58,07 ja Upanne sijan hitaampi ajalla 58,16.

”Aamun uinti oli rento. Yöunet jäivät vähäisiksi, ja olin aamulla melko väsynyt, niin siihen nähden uinti ja aika olivat hyvät. Nyt palauttelua ja illalla uudelleen. Ennätysparannusta lähden hakemaan ja odotan innolla illan uintia”, Upanne kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Lahtinen eteni välieriin naisten 100 metrin perhosuinnissa, kun hän kellotti ajan 58,48 ja oli alkuerien yhdeksänneksi nopein. Tanja Ruohoniemi (1.01,79) karsiutui jatkosta. Martta Ruuska karsiutui naisten 200 metrin sekauinnissa, kun hän jäi 28:nneksi ajalla 2.21,61.

Myös miesten puolella nähtiin suomalaiskarsiutujia, kun Ronny Brännkärr oli 29:s ja jäi alkueriin miesten 200 metrin vapaauinnissa. Hänen aikansa oli 1.48,00. Välieräpaikkaan olisi vaadittu yli sekunnin parempi tulos.

Kalle Mäkinen (23,52) ja Olli Kokko (24,12) jäivät alkueriin 50 metrin perhosuinnissa, kun puhti riitti kovassa seurassa sijoihin 28 ja 33.

Venäjän Kazanissa kisattavissa EM-kilpailuissa Jallow, Upanne ja Lahtinen uivat välieränsä tänä iltana. Jallow on lisäksi mukana 50 metrin selkäuinnin finaalissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut