Raitanen harvinaisiin maaotteluihin – myös Ablade ja Lötjönen Suomi-paitaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Raitanen harvinaisiin maaotteluihin – myös Ablade ja Lötjönen Suomi-paitaan

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue on kasattu edellisen kerran vuonna 2016.

Patrik Raitanen pelasi Klubi 04:n paidassa Porissa Ykkösen päätöskierroksella.

2.11. 16:32

Pori

FC Ulvilassa ja FC Jazzissa jalkapallo-oppinsa saanut Patrik Raitanen on kutsuttu Suomen alle 20- vuotiaiden (vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneet) maajoukkueeseen.

Joukkue leireilee ensi viikolla Maarianhaminassa. Luvassa on lisäksi kaksi ottelua Ruotsia vastaan.

Kyseessä on harvinainen maaottelutapahtuma. Suomen edellisistä U20-maaotteluista on jo viisi vuotta.

Jalkapallossa vanhin ikäkausimaajoukkue rakentuu perinteisesti alle 21-vuotiaista.

Porilaislähtöinen valmentaja Teemu Eskola oli mukana, kun alle 20-vuotiaiden maajoukkue koottiin edellisen kerran vuonna 2016. Eskola on mukana myös nyt, päävalmentaja Peter Lundbergin apurina.

”Edellisen U20-tapahtuman joukkueesta muun muassa Leo Väisänen, Urho Nissilä, Ilmari Niskanen, Rasmus Karjalainen ja Santeri Hostikka ovat jo nyt nousseet Huuhkajiin. Muitakin ehkä tulevaisuudessa. On upea asia, että saamme järjestää tämän tapahtuman”, Eskola totesi Palloliiton nettisivuilla.

Englannissa, Hollannissa ja Italiassa jalkapallopolkuaan viime vuodet luonut Raitanen, 20, palasi kesällä Suomeen. Hän teki loppukauden kattavan sopimuksen HJK:n kanssa, mutta pelikokemusta hän sai Ykkösestä pudonneessa farmijoukkue Klubi 04:ssa.

Lue lisää: Raitasen outo ja erityinen pelimatka: Forssan ABC, Ulvila, Pori – ”Toivottavasti sain todistettua, mihin pystyn pelaajana”

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue jatkaa marraskuussa puolestaan EM-karsintoja. Joukkue kohtaa Norjan vieraissa ja Viron kotipelissä Kotkassa.

Juha Malinen nimesi ryhmäänsä FC Jazzin ex-pelaajan Terry Abladen. Ablade, 20, on tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia Fulhamin alle 23-vuotiaiden joukkueessa.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelaa puolestaan marraskuun puolivälissä ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Joukkue pelaa kaksi vierasmaaottelua Liettuaa vastaan.

Satakunnasta kutsun sai FC Jazzin Arttu Lötjönen. 17-vuotias Toejoen Veikkojen kasvatti on kuulunut Jazzin edustusjoukkueeseen jo kahden kauden ajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut