Pesäkarhujen suuntana jälleen Tampere – porilaisseura vahvisti taustajoukkojaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesäkarhujen suuntana jälleen Tampere – porilaisseura vahvisti taustajoukkojaan

Vesa Rannasta porilaisseuran valmennuspäällikkö ja Pesäkarhut-Akatemian ykköspelinjohtaja. Kimmo Mäkisestä lajivalmentaja.

Vesa Ranta on palkattu Pesäkarhujen valmennuspäälliköksi. Hän toimii lisäksi Pesäkarhut-Akatemian, eli seuran B-tyttöjen joukkueen ykköspelinjohtajana.

1.11. 15:47

Pori

Viime viikolla Pesäkarhut julkaisi kolme pelaajavahvistusta, jotka kaikki opiskelevat Tampereella.

Lue lisää: Pesäkarhut hankki kolme tamperelaista yliopisto-opiskelijaa riveihinsä – Porista lähdetään hakemaan kehitystä, tunnelmaa ja mitalipelejä

Suunta oli sama, kun Pesäkarhut vahvisti taustojaan. Seura on palkannut uudeksi valmennuspäällikökseen ja Pesäkarhut-Akatemian ykköspelinjohtaja Vesa Rannan sekä saman joukkueen lajivalmentajaksi Kimmo Mäkisen. Molemmat tulevat Tampreelta.

”Valmennuspäällikön tehtävä ja Akatemian valmennus ovat seuran urheilupuolen merkittäviä tehtäviä ja seuran strategiankin kannalta tärkeitä. Nyt saimme molempiin tehtäviin osaamista ja sitoutumista”, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine arvioi seuran tiedotteessa.

Ranta, 53, on kotoisin Vaasasta ja asuu tällä hetkellä Kangasalla. Tampereen seudulla pitkään vaikuttaneen Rannan pelaajaura päättyi 2006, mutta valmennus- ja pelinjohtotehtävissä hän aloitti jo silloin, kun viihtyi vielä itsekin kentällä. Rannalla on kokemusta myös Satakunnasta.

”Peliuran ohella tutustuin valmentamisen ja pelinjohtamisen mielenkiintoiseen maailmaan jo 1990-luvun lopussa muutaman vuoden ajan. Vuonna 2005 aloitin uudestaan pelinjohtohommat naisten Ykköspesiksessä Tampereella ja kaudet 2007 ja 2008 vierähtivät Rauman Ferassa naisten superpesisjoukkueen kakkos- ja ykköspelinjohtajan tehtävissä. Rauman jälkeen vietin vuoden Ruovedellä naisten Ykköspesisjoukkueen pelinjohtajana”, Ranta luetteli.

Uudessa työssään Ranta haluaa, että Pesäkarhujen DNA näkyy seuran jokaisella tasolla.

”Uskon että pystyn auttamaan Pesäkarhujen organisaatiota myös muissa kuin pelillisissä asioissa. Pelaajapolun tavoitteiden terävöittäminen ja junioripelaajien kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat varmasti kaikissa seuroissa tärkeitä asioita ja tavoitteeni on tuoda näitä asioita vahvasti myös Pesäkarhujen arkeen ja jokapäiväiseen tekemiseen. Myös joukkueiden valmentajien ja muiden taustahenkilöiden pyyteetöntä työtä on nostettava esiin ja aidosti arvostettava.”

Niin ikään Tampereen suunnalta Poriin siirtyvä Mäkinen on Rannan tavoin kerännyt pesäpallo- ja valmennuskokemusta jo vuosien ajalta.

Viime kaudella hän valmensi Manse PP:ssä poikien Superpesiksessä, Ykköspesiksessä ja C-ikäluokassa. yhdessä muun muassa Turo Lauttamuksen kanssa. Lauttamus palkattiin Pesäkarhujen kakkospelinjohtajaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut