HJK ykkös-mestarikandidaatiksi Roope Riskin HIFK-kaadolla - Urheilu - Satakunnan Kansa

HJK ykkös-mestarikandidaatiksi Roope Riskin HIFK-kaadolla

HJK nousi pisteellä KuPS:n ohi. Joukkueet kohtaavat mestaruuden ratkaisevassa päätösottelussa sunnuntaina.

27.10. 22:01

Helsinki

Roope Riski nosti HJK:n keulille jalkapallon mestaruustaistelussa. Keskushyökkääjä Riski laukoi 1–0-voittomaaliksi osoittautuneen osuman HIFK:n verkkoon boksista 77. minuutilla.

Pisteen perässä KuPSia jäljittänyt Klubi nousi kärkisijalle, sillä kuopiolaiset jäivät tasapeliin SJK:ta vastaan.

"Toisella puoliajalla ei turhauduttu, ei lyöty päätä seinään. Odotettiin kärsivällisesti yhtä paikkaa ja pistettiin sisään”, sankariksi kohonnut Roope Riski kertoi.

Klubi tuli mittelöön ryminällä. Kymmenessä minuutissa se hankki kaksi loistavaa maalipaikkaa. Roope Riskin ohjauksen lähietäisyydeltä ennen avausminuutin täyttymistä pelasti huipputorjunnalla maalivahti Markus Uusitalo. Sitten viimeistelyä haki Filip Valencic, mutta slovenialaisen laukaus 14 metristä karkasi taivaisiin.

Ottelun vanhetessa HIFK haastoi HJK:ta. Kotijoukkueen puolustus ja maalivahti Hugo Keto saivat olla valppaina, kun paikallisvastus iski vastahyökkäyksiään.

”HIFK painoi tänään hyvin, pisti meidät tiukalle. Meinasi vähän nololta näyttää”, Riski myönsi.

Jännitystaistoa seurasi Klubin liigakauden toiseksi suurin yleisö, 4  081 katsojaa. Lehtereillä pommit paukkuivat ja soihdut syttyivät. HJK:n fanipäädystä takatuulen myötä sakea savu jopa täytti viheriötä niin, että peli jouduttiin keskeyttämään toviksi.

HJK:n liigakausi päättyy pyhänä Kuopiossa, jossa se ratkoo mestaruuden KuPSin kanssa. Pistejako tietäisi kultaa Klubille.

”Molemmat haluaa siinä pelissä voittaa ja nostaa pytyn. Mestaruus ei tunnu tasapelin jälkeen samalta kuin voiton jälkeen”, Riski paljasti.

Lue lisää: Inter haluaa jättää komeat jäähyväiset Furuholmille ja Moisanderille – "Sunnuntaina ei pelata pelkästään pronssista"

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut