Wadan raportti: Ukraina huijannut dopingtesteissä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Wadan raportti: Ukraina huijannut dopingtesteissä

Wadan mukaan Ukrainan antidopingtoimisto on varoittanut urheilijoita dopingtesteistä ja testannut heitä toimitiloissaan.

27.10. 19:42

Montreal

Maailman antidopingtoimiston Wadan tuoreen raportin mukaan Ukrainan antidopingtoimisto NADC on pitkään rikkonut dopingsääntöjä.

Kaksi vuotta kestäneen tutkimuksen aikana löytyi Wadan mukaan todisteita siitä, että NADC varoitti urheilijoita dopingtesteistä ja testasi urheilijoita toimitiloissaan, mikä ei ole sallittua.

–  Todisteet viittaavat siihen, että NADC teki tuota usein ennen tärkeitä kansainvälisiä kilpailuja. Joissain tapauksissa koko maajoukkue oli NADC:n tiloissa paikalla odottamassa testaamista, Wadan tutkimusjohtaja Günter Younger kertoi.

Touhu on jatkunut Wadan mukaan vuodesta 2012 asti. Tutkimus osoitti, että tänä vuonna NADC tietoisesti merkitsi ainakin kuusi testinäytettä väärin kilpailujen ulkopuolella otetuiksi, vaikka ne oli otettu kilpailujen aikana. Kisoissa otetuilla näytteillä on tiukempi testiseula.

–  Tämä viittaa siihen, että tarkoituksena oli täyttää kilpailujen ulkopuolisten testien vaadittava minimimäärä ennen Tokion olympialaisia, Younger sanoi.

–  Tutkimusoperaatio on nostanut esiin vakavia epäilyjä NADC:n toiminnasta. Lisäksi toiminnan ilmeinen pitkäkestoisuus ja häpeämättömyys viittaavat merkittäviin organisatorisiin epäonnistumisiin NADC:ssa.

NADC:lle kohdistettavista mahdollisista rangaistuksista ei ole vielä tehty päätöksiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut