Pori ei ehtinyt ensimmäiseksi – Lappeenrantaan rakennetaan jääpallohalli - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pori ei ehtinyt ensimmäiseksi – Lappeenrantaan rakennetaan jääpallohalli

Halli nousee Lappeenrannan kisapuistoon nykyisen jäähallin viereen.

26.10.2021 19:34

Lappeenranta

Narukerä on pitkään haaveillut, että Poriin rakennattaisiin Suomen ensimmäinen jääpallohalli. Kaupungin keväällä 2020 esittelemässä urheilukeskuksen yleissuunnitelmassa on paikka myös katetulle luistelu- ja jääpallohallille.

Lue lisää: Kaupunginjohtajan tarjoama kylmä suihku ei kaada Narukerän unelmaa – ”Meidän on vain löydettävä toinen tapa ratkaista asia”

Haaveet elävät, mutta Suomen ensimmäistä jääpallohallia Poriin ei saada. Se valmistuu Lappeenrantaan, kertoo Yle. Halli tulee Lappeenrannan kisapuistoon nykyisen jäähallin viereen.

Aviasport Areena toteuttaa jääpallohallin rakentamalla nykyiselle Kisapuiston tekojääkentälle seinät ja katon sekä tuhannen hengen katsomon. Yritys myös vastaa hallin ylläpidosta.

Lappeenrannan kaupunginhallitus on hyväksynyt ainoan jääpallohallista jätetyn tarjouksen. Kaupunki ostaa Aviasport Areena Oy:ltä jääaikaa reilulla 385  000 eurolla vuodessa. Summa on sama, minkä kaupunki nykyisin käyttää tekojääradan ylläpitoon ja huoltoon.

Sopimus tehdään 15 vuodeksi. Koko sopimuskauden hinta on noin 5,8 miljoonaa euroa. Kesäkuussa tehdyn arvion mukaan mukaan hallin rakentaminen voisi alkaa vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla, mutta tuoretta tietoa aikataulusta ei ole.

Lappeenrannassa pelaa jääpallon Bandyliigaa Veiterä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut