Tanssiurheiluseura Oikea Rytmi nousi Pesäkarhujen ja Liikuntaseura Porin joukkoon – Satakunnassa nyt seitsemän kahden tähtimerkin tähtiseuraa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tanssiurheiluseura Oikea Rytmi nousi Pesäkarhujen ja Liikuntaseura Porin joukkoon – Satakunnassa nyt seitsemän kahden tähtimerkin tähtiseuraa

Suomen Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen kehittämä Tähtiseura-laatuohjelma jakaa kunnianosoituksia kotimaisen seuratoiminnan edelläkävijöille.

Porilaisen tanssiurheiluseuran Oikean Rytmin Elias Mako ja Assi Rusi sijoittuivat viidenneksi 10-tanssin SM-kisojen yleisessä sarjassa Salossa viikonloppuna.

26.10.2021 11:39

Tanssiurheiluseura Oikeasta Rytmistä on tullut kolmas porilaisseura, joka on kerännyt kaksi niin sanottua tähtimerkkiä Suomen Olympiakomitean Tähtiseura-laatuohjelmassa.

Oikean Rytmin lisäksi vain Pesäkarhut ja Liikuntaseura Porin voimistelujaosto ovat kyenneet samaan. Seuroista jokaisella on tähtimerkit lasten ja nuorten sekä aikuisten seuratoiminnasta.

Satakunnassa kaksi merkkiä löytyy myös Huittisten Voimistelu ja Liikunnalta, Rauman Naisvoimistelijoilta, Säkylän Naisvoimistelijoilta ja Ulvilan Voimistelu ja Liikunnalta.

”Tähtimerkki on lupaus laadusta. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan vastuullisesti, kuunnellaan ja kannustetaan osallistujia, reagoidaan ympärillä tapahtuviin muutoksiin, toimitaan modernisti ja vaikutetaan toimintaympäristöön.​ Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan kohti omia tavoitteitaan ja kehittyä”, Olympiakomitean verkkosivuilla sanotaan.

Täydellistä kolmen merkin seuraa Satakunnasta ei löydy yhtäkään. Siihen vaadittaisiin tähtimerkki myös huippu-urheilun osalta. Sellaisia seuroja Suomessa on vain viisi: Olarin Voimistelijat, Oulun Uinti, Swimming Jyväskylä, Turun Urheiluliiton voimistelujaosto ja Vantaan Voimisteluseura.

Lasten ja nuorten osalta Oikea Rytmi on ollut tähtiseura jo vuodesta 2018 asti. Nyt porilaisseura sai tähtimerkin myös aikuisten toiminnasta.

Oikean Rytmin urheilijat pääsivätkin näyttämään taitojaan juuri viikonloppuna, kun Salossa kilpailtiin Suomen Tanssiurheiluliiton järjestämät 10-tanssin SM-kilpailut.

”10-tanssia kutsutaan aiheesta vakio- ja latinalaistanssien kuninkuuskilpailuksi jo pelkästään urheilijoille asetetun vaatimustason myötä”, kertoo Oikean Rytmin tiedotusvastaava Tiina Kuusimäki.

”Kilpailu on teknisesti hyvin haastava, ja se edellyttää hyvää fyysistä kestävyyskuntoa.”

Porilaisseurasta kilpailuissa nähtiin kaksi paria, joista toinen kilpaili yleisessä sarjassa ja toinen yli 30-vuotiaiden sarjassa.

Yleisessä sarjassa kilpailleet hieman yli 20-vuotiaat opiskelijat Elias Mako ja Assi Rusi sijoittuivat viidenneksi.

”Elias ja Assi harjoittelevat ahkerasti, ja heidän tavoitteet ovat korkealla myös tulevissa kilpailuissa”, Kuusimäki kertoo.

Voiton veivät kaarinalaiset Henrik Saastamoinen ja Iida Johansson.

Yli 30-vuotiaiden sarjassa Porin Henri ja Riikka Kuusiniemi olivat yhdeksänsiä.

”Viimeistelyharjoitukset ovat olleet vähän vähissä aikatauluhaasteista johtuen, mutta onneksi peruskuntomme kesti rankan rupeaman", kaksikko kertoo.

Kuusiniemien sarjan voitto meni Vihtiin Jarno Vaajoelle ja Aini Minkkiselle.

Juttua korjattu 26.10. kello 14.27. Oikealla Rytmillä, Pesäkarhuilla ja Liikuntaseura Porin voimistelujaostolla on kaksi, ei kolme tähtimerkkiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut