Emil Ruusuvuori läpäisi karsinnan Pietarin ATP-turnauksessa, kohtaa huippukuntoisen amerikkalaisen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Emil Ruusuvuori läpäisi karsinnan Pietarin ATP-turnauksessa, kohtaa huippu­kuntoisen amerikkalaisen

Pietarin turnauksen karsinnoista pääsi vain neljä pelaajaa pääsarjaan.

Emil Ruusuvuori on päässyt hyvään syysvireeseen. Kuva Davis Cupista syyskuulta.

25.10. 17:15

Pietarissa pelataan kovatasoinen tenniksen ATP 250 -turnaus, johon Emil Ruusuvuori joutui hakemaan paikkaa karsinnoista. Ruusuvuori voitti kaksi ottelua ja selviytyi turnauksen varsinaiseen pääsarjaan.

Karsinnan oman lohkonsa finaalissa Ruusuvuori kukisti Kazakstanin Dmitri Popkon 7–6 (7–2), 6–4.

Ottelun ensimmäisessä erässä vaihdettiin syötönmurrot, kunnes kamppailu eteni katkaisupeliin, joka meni selvästi Ruusuvuorelle.

Toisessa erässä Ruusuvuori otti ainoan syötönmurtonsa 3–3-tilanteessa, kun Popkon syöttövuorossa pelattiin 20 pisteen peli. Ruusuvuori siirtyi murrolla 4–3-johtoon ja piti sen jälkeen kaksi syöttövuoroaan ilman vaikeuksia.

Popko, 24, kuuluu Kazakstanin niin sanottuihin maahanmuuttajiin. Hän on venäläistaustainen ja Pietarissa syntynyt. Hänen ATP-rankkauksensa on 162.

Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori kohtaa Yhdysvaltain Taylor Fritzin, joka on ATP-listalla 28:s ja turnauksessa viidenneksi sijoitettu.

Fritz, 24, pani tuulemaan Indian Wellsin Masters 1000 -turnauksessa aikaisemmin lokakuussa. Hän keräsi varsinaisen värisuoran voittamalla peräkkäin Matteo Berrettinin, Jannik Sinnerin ja Alexander Zverevin.

Pietarin ATP-turnauksen karsinnoista selviytyi vain neljä pelaajaa pääsarjaan, ja Ruusuvuori oli yksi heistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut