Emma Kimiläinen sijoittui kolmanneksi naisten formulasarjassa: päätöskisassa suomalainen myös palkintosijalle - Urheilu - Satakunnan Kansa

Emma Kimiläinen sijoittui kolmanneksi naisten formulasarjassa: päätöskisassa suomalainen myös palkintosijalle

W Series sarjan mestaruuden oitti Jamie Chadwick.

Emma Kimiläinen juhli kakkossijaansa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa ajetussa seitsemännessä osakilpailussa.

24.10. 20:12

Suomen Emma Kimiläinen sijoittui kolmanneksi naisten formulasarjassa, W Seriesissä. Kimiläinen oli kolmas myös kauden päätöskilpailussa sunnuntaina Austinissa Texasissa.

W Seriesin mestaruuden otti Britannian Jamie Chadwick, joka vei mestaruuden myös naisten formulasarjan ensimmäisellä kaudella vuonna 2019. Viime vuonna sarjaa ei ajettu koronapandemian takia.

Chadwick voitti viikonloppuna ajetut molemmat osakilpailut. Kimiläinen oli lauantaina ajetussa osakilpailussa toinen.

W Seriesin kakkoseksi tuli toinen britti Alice Powell, joka ei onnistunut Austinin kahdessa osakilpailussa. Hän oli ennen viimeisiä kahta osakilpailua tasa pisteissä Chadwickin kanssa, mutta lopulta eroa kertyi 57 pistettä. Kimiläinen jäi kakkossijasta 24 pistettä.

Kimiläinen oli vuonna 2019 yhteispisteissä viides, joten parannusta tuli nyt kaksi pykälää. Avauskaudella Kimiläisen mahdollisuudet parempaan loppusijoitukseen meni heti avauskisassa, jossa hän joutui toisen kuskin töytäisemäksi heti avausmutkasta. Siitä seurasi parin osakilpailun huili.

Tällä kaudella alkukausi meni mönkään heikon kisainsinöörin takia. Kun kisainsinööri vaihtui, tulokset paranivat ja Kimiläinen otti myös yhden osakilpailuvoiton Belgiassa Span radalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut