VaLePa kiusasi Portugalin suurseuraa kaikissa erissä – Benfican rutiini tuli vahvasti esiin erien ratkaisuhetkillä: ”Kaikki ovet edelleen auki” - Urheilu - Satakunnan Kansa

VaLePa kiusasi Portugalin suurseuraa kaikissa erissä – Benfican rutiini tuli vahvasti esiin erien ratkaisuhetkillä: ”Kaikki ovet edelleen auki”

VaLePa tarvitsee 3–0- tai 3–1-kotivoiton siirtääkseen ratkaisun kultaiseen erään.

Torstai-illan kamppailu jätti VaLePan luotsille Janne Kangaskokolle paljon mietittävää.

22.10. 0:15

Vammalan Lentopallo pääsi kutittelemaan portugalilaista suurseuraa Benficaa kaikissa erissä torstai-illan myöhäiskamppailussa, mutta tiukkoihin paikkoihin ei löytynyt kaivattua ratkaisijaa.

Benfica rutisti kotiyleisönsä edessä voiton lukemin 3–0 (25–23, 25–21, 25–18) ja hankki vahvan etulyönnin Mestarien liigan toisen karsintakierroksen toiseen osaotteluun.

VaLePa tarvitsee ensi keskiviikkona Sastamalassa 3–0- tai 3–1-voiton siirtääkseen ratkaisun kultaiseen erään.

Muuten Benfica etenee kolmannelle karsintakierrokselle.

”Pikkuisen kovempi syöttö ja napsu kovuutta erien loppuun, niin kaikki ovet on edelleen auki”, Lissabonista tavoitettu VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko valoi uskoa tulevaan.

VaLePa kiusasi rutinoitunutta ammattilaisjoukkuetta pitkin iltaa, mutta omia virheitä tuli liikaa varsinkin kriittisillä hetkillä.

Benfica todisti suuruutensa isoissa palloissa. Veteraanihakkuri Hugo Gaspar oli pitkiä pätkiä VaLePan pihdeissä, mutta toisen erän lopussa 39-vuotias hakkuri teki mitä tahtoi.

Samalla VaLePan selkäranka ainakin murtui – ellei katkennut.

Siihen nähden oli yllättävää, että sastamalalaisvieras sinnitteli tasapäisesti aina tappiotilanteeseen 17–18 asti. Sen jälkeen Benfica meni menojansa.

Kamppailun avauserä oli samantyyppinen kuin pari viikkoa sitten Hollannissa. Silloin Apeldoorn rallatteli reiluun johtoon ja näytti lannistavan vieraan heti kättelyssä.

Sama toistui Lissabonissa. Benfica karkasi pahimmillaan jo kahdeksan pisteen (15–7) johtoon, kunnes VaLePa aloitti hurjan kirin ja nousi parhaimmillaan jo pisteen päähän (22–23).

Europelien lainalaisuudet tuntien VaLePalla on täydet saumat kääntää asetelma päälaelleen kotikentällä.

Kangaskokko nosti Severi Savonsalmen toiseksi sentteriksi Tuomas Hautalan tilalle, mutta hakkurivalintaan ei jäänyt paljon mahdollisuuksia.

Kokematon italialaispommittaja Alberto Cavasin jatkoi ristipaikalla, koska ykköshakkuriksi hankittu Jerome Cross ei ollut vieläkään pelikunnossa. Cross jäi Suomeen kuntouttamaan itseänsä.

Viikko viikolta kehittyvä Cavasin takoi 11 pistettä ja nousi VaLePan tehomieheksi.

”Olisit nähnyt kaverin toukokuussa, kun hän tuli ensimmäisen kerran Suomeen. Hän on nyt kuin eri mies siihen verrattuna”, Kangaskokko kuvaili.

Lähtökohtiin nähden Cavasin on kakkoshakkurina kuin lottovoitto.

”Olishan se hienoa, kun olisi neljätoista kovaa äijää ja näin korvaaja joka paikalle. Realismi on kuitenkin toista. Elät ja kuolet seitsikon kanssa”, Kangaskokko totesi.

Edelliskierroksella loistaneet laiturit Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen olivat nyt tavallisia kuolevaisia, mutta nälkää jäi varmasti.

Sastamalan lentopalloilta saattaa nousta vielä klassikoiden joukkoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut