Helmarit murskasi Georgian MM-karsinnassa 3–0 - Urheilu - Satakunnan Kansa

Helmarit murskasi Georgian MM-karsinnassa 3–0

Toisella puoliajalla repesi ja Suomi alkoi latoa maaleja.

Linda Sällströmin laukauksissa on ytyä. Kuva marraskuulta 2019.

21.10. 20:02

Vähän nihkeästi ottelu alkoi, mutta lopulta Suomi murskasi 3–0 Georgian naisten jalkapallon MM-karsinnassa Tbilisissä.

Täysin yksipuolinen ottelu pysyi alusta viimeiseen sekuntiin Suomen hallussa.

Napakka kaukolaukaus toi Suomelle 1–0-johdon Tbilisisin laikukkaalla nurmella. Ensimmäistä puoliaikaa oli pelattuna silloin 17 minuuttia.

Toisella jaksolla ottelu repesi. Sanni Franssi ja Emmi Alanen laukoivat kolmen minuutin välein Helmarit 3–0-johtoon. Franssi teki maalinsa nopeasta vastahyökkäyksestä ja Alanen sijoitti rangaistuspotkun viiltävän tarkasti alanurkkaan.

Suomen avausmaalissa Linda Sällström laukoi noin 20 metristä kierteisen pallon tolpan viereen. Laukaus oli hyvä, mutta maalivahti Teona Suhasvili oli väärin sijoittunut, eikä saanut mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Ottelun asetelma oli täysin selkeä Georgialle. Maalilukemat täytyi pitää mahdollisimman pieninä. Suomelle taas kelpasi vain voitto, ja mielellään runsas­maalinen. Lopulta sellainen tuli, vaikka matalatempoinen ensimmäinen jakso lupaili vähän toista.

Georgia ei pystynyt oikeastaan hyökkäämään tai pitämään palloa ollenkaan kotikentällään Miheil Meshi -stadionilla, mutta heidän alhaalla laahaava puolustuksensa oli vaikea ohitettava ensimmäisellä jaksolla.

Helmarit olisi kaivannut ensimmäisellä jaksolla asteen lisää suoraviivaisuutta ja tempoa peliinsä lyödäkseen reikiä georgialaisten alakertaan. Toisella puolikkaalla kolot löytyivät.

Pallonhallinta pysyi tiiviisti Suomella, mutta Sällströmin maalia lukuun ottamatta, Suomelta ei lähtenyt yhtään vaarallista laukausta.

Toisella puoliajalla Georgia yritti kerran, korkeintaan pari hyökätä. Juuri ennen Franssin maalia kotijoukkue hyökkäsi ja nousi ylös. Pallonmenetys johti Suomen nopeaan vastahyökkäykseen, kun Jenny-Julia Danielsson avasi terävästi pystyyn Sällströmille.

Juoksukilpailussa Sällström oli nopeampi kuin georgialaiset ja syötti sivulle löysin Franssin vapaana. Franssi harhautti sivulle ja laukoi poikkiputken alta pallon sisään.

Suomen avausosuma oli Sällströmille askel kohti maagista 50 maalin rajaa, kun osuma oli hänen 49. Miesten maajoukkueen Teemu Pukki jää kauas taakse vertailussa 33 osumallaan.

Suomen kärkiparina aloittivat Sällström ja Amanda Rantanen. Yhteistyö oli vielä vähän etsinnässä ja Rantanen poistui vaihtoon 64. minuutilla.

MM-karsinta on niin alkuvaiheessa, että Suomi pelasi A-lohkossa vasta toisen ottelunsa kohdatessaan Georgian. Ruotsi johtaa lohkoa kahden ottelun jälkeen kuudella pisteellä.

Helmarit kohtaa Irlannin Olympiastadionilla ensi tiistaina. Siinä ottelussa aletaan jo hieman jakaa asetelmia MM-karsinnan jatkolle. Slovakia on lohkon viides joukkue.

Lohkon voittaja menee varmuudella Australian MM-turnaukseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut