Viiden maalin löylytys Töölössä: Maccabi Tel Aviv masensi Klubin ylivoimaisella esityksellä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Viiden maalin löylytys Töölössä: Maccabi Tel Aviv masensi Klubin ylivoimaisella esityksellä

HJK kärsi toisen kotitappionsa Konferenssiliigan lohkopeleissä.

Gavriel Kanichowsky tuikkasi Maccabi Tel Avivin avausmaalin HJK-pelaajien keskeltä.

21.10. 19:43

HJK–Maccabi Tel Aviv 0–5

Hallitsevan Suomen mestarin Klubin lohkovaiheen kotipeleistä jalkapallon Konferenssiliigassa on toistaiseksi jäänyt vähän käteen. Kahdesti Klubi on taipunut heikohkojen esitysten jälkeen lohkon kahta kovinta joukkuetta LASK:ta ja Maccabi Tel Avivia vastaan. Torstaina oli Maccabin vuoro näyttää osaamistaan Töölön jalkapallostadionilla.

Kerran HJK:n puolustus murtui perättäisten virheiden takia avausjaksolla. Toisen jakson alussa vastustaja kalasti taidokkaasti rangaistuspotkun, ja vieraiden tehopelaaja Gavriel Kanichowsky niittasi tunnin kohdalla kolmannen maalin. Loppumaalit tulivat rangaistuspotkusta ja lisäajan puskumaalilla.

HJK aloitti Konferenssiliigan 0–2-tappiolla LASK:ta vastaan ja 4–2-vierasvoitolla Alashkertista. Torstain pelissä HJK:lla olisi ollut mahdollisuus nousta ainakin hetkellisesti lohkon kärkeen, mutta kentällä ei nähty oikein mitään sellaista, mikä olisi tukenut HJK:n tai sen kannattajien haaveita.

Ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin ajan HJK oli alakynnessä lohkokärjessä otteluun lähtenyttä Maccabia vastaan, mutta peli näytti silti olevan kotijoukkueella kontrollissa. Se puolusti omaa rangaistusaluettaan riittävän tiiviisti, eikä Maccabi päässyt avausjakson ensimmäisellä puolikkaalla vaarallisiin maalipaikkoihin.

Kun paine rupesi tarpeeksi kauan kasvamaan Klubin päädyssä, Maccabin pallonhallinta alkoi tuottaa vaarallisia tilanteita.

24. minuutilla HJK:n tiiviisti rangaistusaluetta suojellut puolustusmuuri murtui ensimmäisen kerran, kun parin syötön avittamana Brandley Kuwas pääsi läheltä laukomaan kohti Klubin maalia, mutta Hugo Keto torjui laukauksen. Pari minuuttia myöhemmin toppari Miro Tenho katkoi loistavasti maalin edestä Kuwasin keskityksen.

Yksi vajaaksi jäänyt purku, hävitty kamppailutilanne ja huono reagointi johtivat ottelun avausosumaan. HJK-toppari Daniel O’Shaughnessy purki pallon lyhyellä syötöllä keskelle Jairille, joka hävisi pallon Maccabin keskikentän ankkuripelaajalle Dan Glazerille. Eyal Golosa syötti sen jälkeen Gavriel Kanichowskylle, jonka laukausta Lucas Lingman ei ehtinyt estämään. HJK:n maalivahti Keto jäi avausmaalin jälkeen huutamaan palautetta omilleen.

HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan huolet joukkueen loukkaantumistilanteesta ovat pikku hiljaa kaikonneet syksyn edetessä. Maccabia vastaan hän sai lähes kaikki avainpelaajat kokoonpanoon.

Maalilla aloitti Keto, puolustajina Valtteri Moren, Tenho, O’Shaughnessy ja Luis Carlos Murillo. Keskikentän kolmikon muodostivat Lingman, Jair ja Bubacar Djalo. Hyökkäyspään kolmikossa aloittivat Filip Valenčič, Roope Riski ja Santeri Hostikka.

HJK on tämän kauden eurocup-peleissä ollut vaarallisimmillaan silloin, kun se on päässyt nopeasti iskemään vastaan pallonriistojen jälkeen. Pari kertaa pallo saatiin pelattua pystysyötöillä Roope Riskille, joka ei kuitenkaan päässyt juoksemaan niistä läpi.

HJK myös hukkasi mahdollisuuksia, kun pelaajat eivät tajunneet täyttää Maccabin linjojen välissä olevia tyhjiä tiloja. Hitaista hyökkäyksistä HJK ei oikein saanut mitään aikaiseksi.

Parhaimman maalipaikkansa HJK sai avausjaksolla vapaapotkusta. Lucas Lingman keskitti vapaapotkunsa maalin taka-alueelle, ja Riski pääsi laukomaan suoraan ilmasta mutta ei saanut riittävän hyvää laukausta.

Tauolla Koskela vaihtoi Hostikan Riku Riskiin.

HJK:n toinen jakso sai mustan alun, kun Maccabin tähtipelaaja Stipe Perica hankki rangaistuspotkun. Perica meni helposti nurin sen jälkeen, kun Tenho kietoi kätensä Perican ympärille. Kroatialaishyökkääjä upotti varmasti pilkun maaliin.

Tunnin kohdalla tuli Maccabin voiton lopullisesti varmistanut Kanichowskyn toinen maali. Vasen laitahyökkääjä sai pallon keskityksestä takatolpan eteen, ja oikea puolustaja Moren ei ehtinyt blokkaamaan laukausta. Siinä vaiheessa pettyneimmät katsojat lähtivät laskeutumaan portaista kohti portteja.

HJK rupesi saamaan enemmän maalipaikkoja vasta siinä vaiheessa, kun peli oli jo menetetty. Silloinkaan ei onnistanut. Roope Riskin keskitys kimposi puolustajista ylärimaan.

Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Enric Saborit pääsi viimeistelemään pilkulta sen jälkeen, kun O’Shaughnessy oli repinyt Eduardo Guerreron nurin. Eden Shamir puski loppunumerot.

Yleisö buuasi voimakkaasti loppuvihellyksen jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut