Hyundai-tähti Neuville karkasi Toyota-kuskeilta Kataloniassa, Rovanperä kurvaili riskejä vältellen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hyundai-tähti Neuville karkasi Toyota-kuskeilta Kataloniassa, Rovanperä kurvaili riskejä vältellen

Kalle Rovanperän sijoitus sementoitui viidenneksi.

Thierry Neuville karkasi kilpakumppaneiltaan lauantaina.

16.10. 21:23

Salou

Hyundai-kuski Thierry Neuville karkasi muilta maisemaan Katalonian MM-rallin toisena ajopäivänä lauantaina. Belgialaiskuskin johtoasema ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta on 16,4 sekuntia ennen Toyotan Elfyn Evansia.

Uransa kahdeksatta MM-titteliä tavoitteleva Sebastien Ogier on kolmantena liki 40 sekuntia kärjen takana. Hyundain Dani Sordo vaanii Ogierista vain 1,2 sekunnin päässä.

Jari-Matti Latvalan johtamalle Toyotalle valmistajien mestaruuteen riittää kaksi palkintosijaa, jos Toyota-kuskit onnistuvat myös kisan päättävällä Power Stage -erikoiskokeella sunnuntaina.

”Rehellisyyden nimissä Hyundai tuntui tänään toimivan paremmin likaisissa mutkien leikkauksissa kuin meidän automme. Pakko olla silti tyytyväinen. Jos nämä sijat pystymme pitämään, voimme varmistaa merkkimestaruuden”, Latvala summasi.

”Tärkeintä on, että Sordo pysyy Ogierin takana. Evansin ei kannata edes hyökätä, koska ei hän ajamalla Neuvillea kiinni saa. Voi olla, että Power Stagen pisteet saattavat joko ratkaista mestaruuden tai siirtää kamppailua kauden päätösralliin.”

Rovanperä ajoi kypsästi

Toyotan suomalaistähden Kalle Rovanperän sijoitus on sementoitunut viidenneksi. Jyväskyläläinen oli tyytyväinen ajopäiväänsä.

”Eiliseen verrattuna onnistuimme hyvin ja olimme tasaisempia. Oli siellä toki rengasrikkoa ja vähän muitakin tilanteita”, Rovanperä sanoi.

”Erot molempiin suuntiin ovat niin isot, että välteltiin iltapäivällä isoimpia leikkauksia. Turha ottaa mitään riskejä tai liikaa riehua.”

Sunnuntain erikoiskokeilta Rovanperä hakee oppia tulevaisuutta varten. Pätkät ovat tuttuja MM-sarjan konkareille, joten nuori Rovanperä on haastajan asemassa.

”Koetetaan saada heti aamusta hyvä fiilis päälle. Power Stagella voi olla vaikeaa vastata muiden vauhtiin, koska he ovat tahkonneet sitä pätkää jo vuosia. Toki jotain pisteitä yritetään saada”, Rovanperä summasi.

Emil Lindholm johtaa WRC3-luokkaa ennen päätöspäivää. Teemu Suninen on puolestaan WRC2-luokassa toisena.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut