Neuville hivuttautuu yhä kauemmas muilta – Rovanperällä "puhdas ajo" hankalissa olosuhteissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Neuville hivuttautuu yhä kauemmas muilta – Rovanperällä "puhdas ajo" hankalissa olosuhteissa

Olosuhteiden kanssa oli monilla vaikeuksia Katalonian MM-rallissa.

Kalle Rovanperällä oli vaarallinen tilanne ulosajossa yhdeksännellä erikoiskoepätkällä.

16.10. 16:54

Salou

Hyundain Thierry Neuville jatkaa Katalonian MM-rallin kärjessä, kun rallista on takana kymmenen erikoiskoetta. Belgialaiskuljettaja on voittanut lauantain kaikki toistaiseksi ajetut neljä erikoiskoetta ja johtaa toisena olevaa Toyotan Elfyn Evansia 11,1 sekunnilla. Tänään ajetaan vielä kolme ek:ta.

Neuville voitti perjantain kolme viimeistä ek:ta, joten voittoputki on jo venynyt komeasti seitsemään.

”Ei tämä ole yhtään helppoa. Tie oli paljon likaisempi kuin tiedossani oli. Ajamme ek:n kymmenentenä autona, joten olosuhteet vaihtuvat melkoisesti”, rallia hallitseva Neuville sanaili tuoreeltaan 10. ek:n jälkeen MM-sarjan kisaseurannassa.

Rovanperä viidentenä

Toyotan Sebastien Ogier jatkaa kolmantena ja Hyundain Dani Sordo neljäntenä. Toyotan Kalle Rovanperä on viidentenä, 56,1 sekunnin päässä Neuvillesta. Nelossijalla olevaan Sordoon Rovanperällä on matkaa 19,5 sekuntia.

Rovanperä oli kymppi-ek:lla neljäs, ja Neuvillen tavoin hänkin päivitteli olosuhteita.

”Puhdas ajo. Tosi hankalaa olosuhteiden kanssa – paljon soraa. Joissain paikoissa oli kiviä ajolinjalla, ja kun niihin osuu, se on aika pelottavaa”, Rovanperä sanoi MM-sarjan sivuilla.

Rovanperällä oli vieläkin pelottavampaa 9. ek:lla eli aamupäivän päätöspätkällä.

”Todella kovavauhtinen paikka, nypyn jälkeen heti vasen-oikea-yhdistelmä. Ylitin nypyn liian kovaa vauhtia ja väärää linjaa, enkä päässyt ollenkaan sinne vasemmalle, hirveällä tuurilla metallitolpan vierestä suoraan pellolle”, Rovanperä kertasi 9. ek:n draamaa Yle Urheilulle.

”Oli hyvää tuuria, että pääsimme takaisin tielle. Takana oli vain peltoa, putosimme sinne. Ei ehkä näyttänyt pahalta, mutta hytissä oli aika ikävä tunne.”

Yhdeksäs erikoiskoe sen sijaan päätti WRC2-luokassa ajavan Mikko Heikkilän kisan ainakin lauantain osalta. MM-asfalttidebyyttiään ajava Heikkilä ajoi ulos. Sekä Heikkilä että kartanlukija Topi Luhtinen ovat kunnossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut