Unkarin fanit tahraavat urakalla mainettaan jalkapallon MM-karsinnoissa: ”Toivon, että rangaistukset ovat vihdoin linjassa tekoihin” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Unkarin fanit tahraavat urakalla mainettaan jalkapallon MM-karsinnoissa: ”Toivon, että rangaistukset ovat vihdoin linjassa tekoihin”

Rasistiset herjat johtivat Wembleylla yhteenottoon poliisin kanssa Englannin ja Unkarin MM-karsintaottelussa.

Englannin puolustaja Tyrone Mings (keskellä) näkee, ettei rasistisesta käytöksestä aiheudu riittävän kovia rangaistuksia.

13.10. 18:34

Lontoo

Unkarin jalkapallomaajoukkueen kannattajat tahrasivat pahasti maineensa Lontoossa tiistaina pelatussa MM-karsintaottelussa Englantia vastaan. Unkari venyi pelissä 1–1-tasapeliin, mutta joukkueen fanit ottivat rajusti yhteen poliisin kanssa heti ottelun alussa.

Tunnelma alkoi kiristyä, kun Englannin pelaajat polvistuivat rasismin vastaisena eleenä ennen pelin alkua. Unkarilaiskatsojat buuasivat vastustajalle.

Noin tuhannen katsojan unkarilaiskatsomo ryntäsi pelin alettua järjestyksenvalvojien kimppuun ja otti sen jälkeen yhteen näiden tueksi tulleiden poliisien kanssa. Välikohtaus kesti useita minuutteja.

Tilanne kuumeni kiihkeämmäksi, kun poliisi poisti katsomosta rasistisia herjoja otteluvirkailijalle huudelleen katsojan. Poliisi vahvisti pidätyksen Twitterissä.

”Poliisi meni katsomoon pian ottelun alettua ja pidätti katsojan, joka oli syyllistynyt järjestysrikkomukseen esittämällä virkailijalle törkeitä rotuun liittyviä kommentteja”, poliisi ilmoitti.

”Pidätyksen yhteydessä kärhämään sekaantui muita katsojia, mutta järjestys onnistuttiin palauttamaan nopeasti.”

Unkarin valmentaja väisti vastuun

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate tuomitsi katsomoväkivallan. Joukkueen puolustaja Tyrone Mings vaati lajiin voimakkaampia rasismin vastaisia toimia ja rangaistuksia.

”Kun puhumme rasistisesta käytöksestä, rangaistukset eivät tunnu koskaan vastaavan tapahtumia. Jos nyt on taas kyse tästä, toivon, että rangaistukset ovat vihdoin linjassa tekoihin.”

Unkarin valmentaja Marco Rossi ei suostunut ottamaan kantaa unkarilaiskatsojien käytökseen.

”En halua kommentoida tilannetta. Se ei kuulu tehtäviini”, Rossi sanoi.

”Sanojani voitaisiin tulkita monin tavoin, joten olen mieluummin kommentoimatta asiaa.”

Fifa tutkii kahta ottelua

Englannin jalkapalloliitto ilmoitti, että se aikoo ilmoittaa välikohtauksesta Kansainväliseen jalkapalloliittoon Fifaan ja käynnistää samalla tapauksesta tutkimuksensa.

Fifa kertoi tuoreeltaan, että se tutkii Englanti–Unkari-ottelun lisäksi Albania–Puola-ottelun tapahtumia. Tiranassa pelattu ottelu keskeytettiin 20 minuutiksi, kun katsojat heittivät tavaroita Puolan pelaajien päälle.

”Fifa tuomitsee nämä tapahtumat. Meillä on nollatoleranssi tällaista inhottavaa käytöstä kohtaan”, Fifa tiedotti.

Unkarilaiset jalkapallokatsojat eivät nyt herättäneet rasistisella käytöksellään pahennusta ensi kertaa. Raheem Sterling ja Jude Bellingham joutuivat kuuntelemaan unkarilaisten rasistisia solvauslauluja, kun Englanti rökitti Unkarin 4–0 syyskuussa Budapestissa.

Lisäksi englantilaispelaajien päälle heiteltiin Puskas-areenalla tavaraa.

Fifa määräsi rangaistukseksi Unkarin pelaamaan kaksi seuraavaa Fifan kilpailuiden kotiottelua ilman yleisöä. Lisäksi yksi katsoja sai Fifan otteluihin porttikiellon kahdeksi vuodeksi.

Unkarille määrättiin katsojien rasistisen käytöksen takia yhden ottelun yleisösulku kesän EM-turnauksen jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos