Jari Litmanen sai nimeään kantavan stadionin Eerikkilän urheiluopistoon – antoi itse kunniaa muille - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jari Litmanen sai nimeään kantavan stadionin Eerikkilän urheiluopistoon – antoi itse kunniaa muille

Litmanen sanoi nimeämisen olevan hänelle henkilökohtaisesti suuri kunnia.

Jari Litmanen edusti pitkällä urallaan muun muassa Liverpoolia.

13.10. 12:49

Tammelassa sijaitseva Eerikkilän urheiluopisto on nimennyt jalkapallostadioninsa Jari Litmanen Areenaksi.

Stadionin nimeäminen Litmasen mukaan on urheiluopiston kunnianosoitus Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijalle.

Lisäksi urheiluopisto on rakentanut areenan käytävälle kunniagallerian, jossa esitellään suomalaisen jalkapallohistorian merkittäviä pelaajia, valmentajia ja taustavaikuttajia huoltajista johtajiin

Eerikkilän urheiluopisto perustettiin suomalaisen jalkapalloilun valmennuskeskukseksi ja se otettiin käyttöön vuonna 1949.

”On tärkeää, että myös tulevat sukupolvet saavat kokonaiskuvan suomalaisesta jalkapallohistoriasta. Jarin näyttämän esimerkin myötä he toivottavasti saavat ymmärrystä myös siitä, että kovalla työllä Suomestakin voi ponnistaa maailmankartalle”, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo tiedotteessa.

Jari Litmanen Areena on lämmitettävä ja valaistu luonnonnurmikenttä, jossa on 700-paikkainen katettu katsomo.

Muun muassa naisten maajoukkue ja nuorten maajoukkueet harjoittelevat kentällä.

Litmanen sanoi nimeämisen olevan hänelle henkilökohtaisesti suuri kunnia.

”Saamani kunnianosoituksen lisäksi on ihan yhtä tärkeää antaa arvoisensa huomio kaikille muillekin Suomen jalkapallohistoriaan vaikuttaneille henkilöille. Emme kukaan selviä, emmekä tule tulevaisuudessakaan selviämään yksin, vaan tarvitsemme mukaamme muita ihmisiä,” Litmanen kommentoi.

Litmanen voitti urallaan muun muassa Mestarien liigan ja Hollannin liigan Ajax Amsterdamin paidassa. Hän pelasi urallaan 137 maaottelua ja teki niissä 32 maalia. Litmanen on maajoukkueen maalintekijätilastossa toisena Teemu Pukin jälkeen.

Litmasella on ennestään patsas Lahden Kisapuistossa.

Eerikkilässä toimii myös suomalaisen jalkapallon valmennus-, tutkimus- ja kehitystoimintaan keskittyvä Sami Hyypiä Akatemia.

Jari Litmasella on ennestään patsas Lahden Kisapuistossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos